.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΝΑΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΣΗΣΗ !!!

 



«Πράσινο φως» για το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca – Μειώνει τον κίνδυνο νόσησης από κορωνοϊό έως και 80% - Εκτιμάται ότι θα σώσει 500.000 ανοσοκατασταλμένους Βρετανούς που το ανοσοποιητικό τους είναι εξασθενημένο - Ένα εκατομμύριο δόσεις έχει παραγγείλει η βρετανική κυβέρνηση.

Το «πράσινο φως» για το πρώτο φάρμακο που προλαμβάνει τη νόσο Covid- 19 έδωσε σήμερα η Βρετανία. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για ένα κοκτέιλ αντισωμάτων της εταιρείας AstraZeneca που μειώνει τον κίνδυνο νόσησης από κορωνοιό έως και 80%.

Το φάρμακο αυτό μπορεί να είναι σωτήριο για 500.000 ανοσοκατεσταλμένους Βρετανούς καθώς το ανοσοποιητικό τους είναι εξασθενημένο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Λονδίνου φέρεται να έχει ήδη παραγγείλει ένα εκατομμύριο δόσεις του φαρμάκου «Evusheld».

Στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, με τη λήψη του φαρμάκου, μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid από ασθενείς που έχουν εμφανίσει συμπτώματα κατά 77% και μάλιστα για διάστημα έως και έξι μήνες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA), το φάρμακο «Evusheld» παρέχει «μακροχρόνια προστασία» έναντι του κορωνοϊού.

Ωστόσο, παραδέχονται ότι δεν είναι σαφές πόσο καλά θα λειτουργήσει στην περίπτωση της μετάλλαξης «Omicron» ή της υποπαραλλαγής της, ΒΑ.2, προτείνοντας ότι μια υψηλότερη δόση μπορεί να είναι «πιο κατάλληλη» γι' αυτές παραλλαγές.

Η δράση του φαρμάκου

Το φάρμακο «Evusheld» χορηγείται μέσω δύο ενέσεων ταυτόχρονα και χρησιμοποιεί αντισώματα - ανοσοπρωτεΐνες - που έχουν τροποποιηθεί σε εργαστήριο για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια .

Ενώ τα εμβόλια «εκπαιδεύουν» τον οργανισμό να συγκεντρώσει τη δική του άμυνα απέναντι στη νόσο Covid, το φάρμακο παρακάμπτει αυτή τη διαδικασία και καθιστά τα αντισώματα άμεσα διαθέσιμα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates