.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ !!!

 



Νικέλιο: Νέο limit down και "πάγωμα" των συναλλαγών μετά από μόλις 2 κινήσεις


Συνεχίζονται τα μεγάλα προβλήματα στη διαπραγμάτευση του νικελίου στο Λονδίνο, καθώς έπειτα από την αναστολή για μια εβδομάδα, στη δεύτερη ημέρα(σ.σ. 17/3) επανέναρξης η τιμή έπιασε το ημερήσιο limit down έπειτα από δύο μόλις συναλλαγές και οι traders δείχνουν απρόθυμοι να προχωρήσουν σε άλλες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, έπειτα από τεχνικά προβλήματα χτες(σ.σ. 16/3), σήμερα οι traders αρχικά είδαν ότι το σύστημα δεν δεχόταν τις εντολές πώλησης στο νέο διευρυμένο όριο διακύμανσης του 8%, από το 5% που είχε επιβληθεί προηγουμένως.

Ωστόσο, τρεις συναλλαγές εμφανίστηκαν στο σύστημα στην εν λόγω τιμή, αλλά 4 λεπτά προτού ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Tο ανταλλακτήριο μετάλλων του Λονδίνου (LME) ακύρωσε τις συναλλαγές, αλλά όταν τελικά ξεκίνησε η διαπραγμάτευση τα futures υποχώρησαν κατά το ημερήσιο όριο του 8% στα 41.945 δολάρια ο μετρικός τόνος μετά από μόλις δύο συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαρτίου οι τιμές του μετάλλου υπερδιπλασιάστηκαν εντός λίγο ωρών ξεπερνώντας τα 100.000 δολ. ο μετρικός τόνος, καθώς ένας από τους μεγαλύτερος παραγωγούς παγκοσμίως, η κινεζική Tsingshan Holding Group αγόρασε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες υπό τον φόβο ελλείψεων και πυροδότησε έτσι μαζικό short squeeze.

H συνεδρίαση τότε διακόπηκε, η διαπραγμάτευση του μετάλλου σταμάτησε για μία εβδομάδα και τελικά επιβλήθηκαν ημερήσια όρια διακύμανσης, αρχικά στο 5% που στη συνέχεια διευρύνθηκε χτες στο 8% από το LME σε μια προσπάθεια "να βοηθήσει περαιτέρω την αγορά να προσαρμοστεί την πραγματική τιμή".

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, οι συναλλαγές παραμένουν πρακτικά παγωμένες από το πρωί, καθώς κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να αγοράσει στο επίπεδο του limit down.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates