.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΟΙ ΗΛ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 700 ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το mononews.gr :

Με γεωμετρικό ρυθμό αυξάνονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «eauction», οι οποίοι έχουν φτάσει τους 10.800 και από αυτούς οι 766 είναι προγραμματισμένοι για αυτή την εβδομάδα. Η πλειοψηφία των πλειστηριασμών έχει επισπεύδουσες τις τράπεζες, αλλά στο χορό μπαίνουν σταδιακά τόσο το Δημόσιο όσο και ιδιώτες. Ο ρυθμός ένταξης των πλειστηριασμών που προγραμματίζονται στην πλατφόρμα eauction αυξάνεται καθημερινά και καθιστά απόλυτα εφικτή τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι τράπεζες για τη διενέργεια 18.000 πλειστηριασμών εντός του 2018.

Χθες παρά τη γενική απεργία η πλειοψηφία των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε κανονικά και με αφορμή επεισόδια που υπήρξαν στο κέντρο, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, αντικρούοντας την κριτική ότι πλειστηριάστηκαν πρώτες κατοικίες.Πρόκειται για :

• Διαμέρισμα 62 τ.μ. στα Πατήσια (Πρώτη Κατοικία) που ανεστάλη μετά από σχετική έκδοση δικαστικής απόφασης.

• Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Νέα Ιωνία (Πρώτη Κατοικία) που ανεστάλη μετά από σχετική έκδοση δικαστικής απόφασης.

• Κατάστημα 70 τ.μ. στο Καματερό. Ο πλειστηριασμός διενεργείται για οφειλές 196.000 ευρώ.

• Αγροτεμάχιο 6,7 στρεμμάτων και κατάστημα 70 τ.μ. στην Λάρισα. Έχει κηρυχτεί άγονος και θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον.


• Διαμέρισμα 87 τ.μ. στο Χαλάνδρι. Ο πλειστηριασμός διενεργείται για οφειλές 591.660 ευρώ.

• Αγροτεμάχιο 4,7 στρεμμάτων και κατάστημα 200 τ.μ. στην Σύρο. Ο πλειστηριασμός διενεργείται για οφειλές 560.000 ευρώ.

• Αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στην Κέρκυρα. Ο πλειστηριασμός διενεργείται για οφειλές 1.689.000 ευρώ.

• Οικόπεδο 391 τ.μ. στο Μαρκόπουλο. Ο πλειστηριασμός διενεργείται για οφειλές 600.000 ευρώ.

• Οριζόντια ιδιοκτησία 104,4 τ.μ. στα Τουρκοβούνια. Έχει κηρυχτεί άγονος και αφορά συνολική οφειλή 453.000 ευρώ.

Η απειλή του πλειστηριασμού έχει οδηγήσει μεγάλη μερίδα των οφειλετών να αναζητήσει λύση με την τράπεζα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ένας στους τρεις οφειλέτες που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον πλειστηριασμό – ακόμα και αν αυτός δεν έχει ανακοινωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα – καταφεύγει σε διακανονισμό.

Προς το παρόν και ελλείψει ζήτησης στην αγορά ακινήτων, οι τράπεζες αγοράζουν οι ίδιες πολλά από τα ακίνητα που βγάζουν στον πλειστηριασμό. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία έχουν επιλεγεί και θεωρούνται εμπορεύσιμα, δηλαδή ότι μπορούν να μεταβιβαστούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το σύνολο των 1.241 πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκαν από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έως και τα τέλη Μαρτίου, οι τράπεζες έχουν αγοράσει τα μισά και συγκεκριμένα 617 ακίνητα από αυτά που πλειστηριάστηκαν. Οι τράπεζες έχουν υπολογίσει ότι τα δύο προσεχή χρόνια θα αγοράσουν πάνω από 5.000 ακίνητα και για τον λόγο αυτό έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό τους έως και 5 δισ. ευρώ. Από το σύνολο των 1.241 πλειστηριασμών που έχουν πραγματοποιηθεί, οι 509 κηρύχθηκαν άγονοι, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε μόλις για 115 ακίνητα


.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates