.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

EUROBANK: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Απόλυτα βέβαιη ότι θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για το 2018 τόσο σε ό,τι αφορά τα δάνεια όσο και τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) εμφανίστηκε η διοίκηση της Eurobank κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου 2018 στους αναλυτές. 


Όπως τονίστηκε στην ενημέρωση η τράπεζα διαθέτει όλα τα «εργαλεία» προκειμένου να μειώσει στα 15,6 δισ. ευρώ τα NPEs έως το ττέλος του έτους, ενώ τα νέα μεικτά δάνεια θα κυμανθούν μεταξύ 700 και 800 εκατ. ευρώ, με τα 400 εκατ. να αφορούν «καθαρά» δάνεια.
Η διοίκηση της Eurobank τόνισε ότι εντός των επόμενων μηνών θα προχωρήσει σε δύο πωλήσεις «πακέτων» NPEs, με το ένα να αφορά τίτλους χωρίς εγγυήσεις αξίας περίπου ενός δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και πώληση ενός «πακέτου» μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά με εγγυήσεις το ακριβές ποσό του οποίου δεν ανακοινώθηκε.

Πάντως η Eurobank δεν ανακοίνωσε τον στόχο που έχει θέσει για τη μείωση των NPEs σε ό,τι αφορά την περίοδο 2020 - 2021, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας εξετάζουν ορισμένα ακόμη δεδομένα ώστε να υπάρξει επικαιροποίηση των στόχων.



Σε ό,τι αφορά τους τους στόχους μείωσης των NPEs, o σχηματισμός νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) παρέμεινε αρνητικός στα 210 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο 2018, ο δείκτης των NPEs μειώθηκε ενώ οι προβλέψεις προς τα NPEs αυξήθηκαν. 

Τα συνολικά NPEs μειώθηκαν κατά 0,5 δισ. ευρώ έναντι του δ' τριμήνου του 2017.
Θετικό ήταν το α' τρίμηνο και αναφορικά με τη ρευστότητα της τράεπζας, με την τρέχουσα χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό ELA να φθάνει στα 3,9 δισ. ευρώ, δηλαδή να βρίσκεται χαμηλότερα, έστω και οριακά, από τα τέσσερα δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2017.

O δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών της κατηγορίας Ι (CET1) διαμορφώθηκε σε 15,1% επί του σταθμισμένου ενεργητικού και ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) σε 17,8%. 

Με την πλήρη εφαρμογή του πλαισίου της Βασιλείας ΙΙΙ, ο δείκτης CET1 διαμορφώνεται σε 12,0%


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates