.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΠΕ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ !!!

GUPTA FAMILY GROUP: ΓΙΟΥΦΤΑ ... ΟΝΟΜΑ & ΠΡΑΓΜΑ!!! ΜΙΛΑΕΙ Η ΦΩΤΟ!!!
Με βαριές κατηγορίες για διαφθορά στη Ν.Αφρική πριν 2 ημέρες, τώρα υποψήφιοι για τα ΕΛΠΕ !!!




Ο όμιλος Gupta Family Group (GFC Alliance) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από μέταλλα, πρώτες ύλες, ενέργεια και φυσικούς πόρους, ως μίντια και real estate.

Όμως η πληροφορία για ξεπάγωμα assets 20 εκατ δολαρίων που αφορούν συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Αφρικής Jacob Zuma σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 28/5 γεννά ερωτήματα για την φερεγγυότητα του ομίλου.Ειδικότερα σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC στις 14/2/2018 ο πρώην πρόεδρος της Ν. Αφρικής είχε κατηγορηθεί για σχέσεις διαφθοράς με τους Gupta Family, τους οποίους άφηνε να παρεμβαίνουν σε υπουργικά meetings με αποτέλεσμα να διατυπωθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μάυρου χρήματος! Mάλιστα είχαν συνδεθεί για τον τύπο τόσο πολύ με τον πρώην πρόεδρο Zuma, που τους αποκαλούσαν "The Zuptas"

Τελικά όπως αναφέρει το Reuters στις 28 Μαίου του 2018 σύμφωνα με δημοσίευμα των EWN news τα παγωμένα assets ξεπάγωσαν 2 μόλις μέρες πριν ολοκληρωθεί η προθεσμία για τον διαγωνισμό των ΕΛΠΕ.



To πάγωμα των assets είχε αποφασισθεί τον Απρίλιο του 2018 και αφορούσε οποιαδήποτε σχήματα είχαν σχέσεις με τους Gupta.

Το σκάνδαλο της Ν. Αφρικής οδήγησε τον Zuma εκτός προεδρίας. Η πλευρά των Gupta αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις υποθέσεις Zuma.

Ποιό είναι το GFG Alliance

Το Group έχει ενεργή παρουσία στο trading πετρελαίου και καυσίμων καθώς και στo σύνολο του ενεργειακού κλάδου, με υδροηλεκτρικούς σταθμούς, μονάδες βιοντίζελ,ορυχεία, αλουμίνιο, ανακύκλωση.

Ο τζίρος της GFC Alliance ξεπερνά τα 13 δισ. δολάρια, ενώ η ενεργειακή θυγατρική της, η Simec Group είχε κύκλο εργασιών 2,4 δισ. δολάρια το 2017
Περιλαμβάνειι επίσης τις Liberty, Wyelands και Jahama.

Οι επιχειρήσεις της οικογένειας Gupta, με ρίζες από την Ινδία, ξεκίνησαν πριν από περίπου 50 χρόνια όμως αναπτύχθηκαν σημαντικά στη Νότιο Αφρική και έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες με την έδρα στη Βρετανία.

Aπό την άλλη πλευρά το GFG κέρδισε στις 18 Μαίου το βραβειο του rising star από τον S&P Platts Global Metal Awards.

Oι Gupta Brothers όπως είναι επίσης γνωστοί μετοίκησαν από την Ινδία στη Νότιο Αφρική το 1993, όταν ήταν μικροί σχετικα επιχειρηματίες διαβλέποντας τις τεράστιες ευκαιρίες που διαμορφώνονταν από τις μεταρρυθμίσεις στην χώρα.Ξεκίνησαν την ανάπτυξη από τον κλάδο των computers.

O Atul Gupta ήταν το 2016 ο 7ος πιο πλούσιος άνθρωπος στη Ν.Αφρική με περιουσία 773,47 εκατ δολ

H εξαγορά της ZEN Energy από την SIMEC που ανήκει στον γκρουπ οδήγησε το Forbes να γράψει ότι ο Sanjeev Gupta είναι ο πιο φιλόδοξος επιχειρηματίας στον κόσμο.
Ο ίδιος έχει δημιουργήσει την Liberty Group, με κύκλο εργασιών 7 δισ δολάρια τον χρόνο, που αποτελεί τμήμα του GFG Alliance.

Η αυστραλιανή αυτή εταιρία, η ZEN, ανήκει στoν κλάδο αποθήκευσης ενέργειας διαμέσου μπατταριών και την αξιοποίηση ηλιακής ενέργειας.
Η εταιρία αυτή ανταγωνίστηκε μαζί με την Greensmith τον Elon Musk που πήρε τελικά το μεγάλο project στην Αυστραλία.



ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates