.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ALPHA BANK: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Περισσότερες πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων προτίθεται να διενεργήσει, φέτος, η Alpha Bank σε μια προσπάθεια να διατηρήσει αλώβητο το «μαξιλάρι» που διαθέτει έναντι των επίσημων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας, κατά τη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων θα ανέλθουν φέτος στα 1,8 δισ. ευρώ. Τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν στην πώληση χαρτοφυλακίου με μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Jupiter) και το 1 δισ. ευρώ σε ένα νέο χαρτοφυλάκιο χωρίς εξασφαλίσεις.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr ο διαγωνισμός για το Jupiter έχει ξεκινήσει και ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις εμπιστευτικότητας. Παρόν στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν δηλώσει όλα τα μεγάλα ονόματα που δραστηριοποιούνται στη δευτερογενή αγορά. Ως το τέλος Ιουνίου θα κατατεθούν μη δεσμευτικές προσφορές και τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η κατάθεση δεσμευτικών.


Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες: α)«κόκκινα» δάνεια περίπου 500 μικρομεσαίων επιχειρήσεων ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.700 ακινήτων και β) ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην τράπεζα, ανακτήσιμης αξίας περίπου 54 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Alpha έχει ξεκινήσει την προεργασία για την πώληση ενός ακόμη χαρτοφυλακίου δανείων χωρίς εξασφαλίσεις συνολικής απαίτησης περίπου 1 δισ. (σ.σ. εντός ισολογισμού).

Από τα δύο πωλητήρια η τράπεζα θα μειώσει τα NPEs κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι εισπράξεις από πλειστηριασμούς θα συγκεντρώσει 2,1 δις ευρώ. Ο στόχος για τη φετινή χρονιά είναι να μειωθούν τα NPEs κατά 3,1 δισ. ευρώ, ενώ ως το τέλος του 2019 θα πρέπει να μειωθούν κατά 7,7 δισ.

Το δεύτερο τρίμηνο η τράπεζα καταγράφει θετικές τάσεις στα προβληματικά δάνεια από το χώρο της λιανικής την οποία αποδίδει τόσο στις ρυθμίσεις των δανείων που έγιναν πέρυσι, αλλά και τις αναδιαρθρώσεις δανείων που συντελούνται τώρα.

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση στα τέλη Μαρτίου η εξάρτηση από τις κεντρικές τράπεζες είχε περιοριστεί στα 7,9 δισ. ευρώ. Σήμερα έχει περιοριστεί ακόμα περισσότερο καθώς βρίσκεται στα 6,2 δισ. ευρώ με τον ELA να αντιστοιχεί σε 3 δισ. ευρώ.



ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates