.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ" & ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ+ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!


Τι γράφει το greekmoney.gr :

Σειρά αλλαγών τόσο στην εταιρική μορφή τους, όσο και στον τρόπο αντιμετώπισης των Ελλήνων καταναλωτών και πελατών τους που τις ανέθρεψαν χρόνια τώρα, κάνουν οι 4 συστημικές τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank.

Οι τράπεζες αυτές – ως συστημικές – δηλαδή βασικοί πυλώνες του εγχώριου οικονομικού συστήματος (καμιά ξένη δεν ευδοκίμησε και δεν έχει προοδεύσει στην Ελλάδα για πολλούς λόγους) και επειδή πάλαι ποτέ το κράτος διέθετε μετοχές σε αυτές, επιχορηγήθηκαν και ετοιμάζονται να επιχορηγηθούν για 4η φορά με τον σχέδιο “Ηρακλής” (που προωθείται από τους δανειστές και εμείς λέμε απλά “ναι σε όλα”). Με απλά λόγια πήραν τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις αυξάνοντας το χρέος της χώρας – το οποίο πληρώνει με μεγάλες θυσίες και προσωπικές καταστροφές η μικρομεσαία τάξη με άδικους φόρους – και σήμερα που η ΕΚΤ τους λέει ότι χωρίς να καθαρίσετε τα κόκκινα δάνεια μάλλον δεν έχετε μέλλον στον ευρωπαϊκό τραπεζικό στίβο, αυτές αντιδρούν προς το παρόν ως εξής.

Πως ; Άρχισαν να ανακοινώνουν διάφορες αλλαγές της εταιρικής μορφής τους (Η μία συγχωνεύεται με ένα παγκόσμιο επενδυτικό κεφάλαιο που ακολουθεί το ΔΝΤ στις ρημαγμένες χώρες και αγοράζει σαν κοράκι φιλέτα), η άλλη γίνεται holding εταιρεία συμμετοχών και άρα θα έχει ένα κομμάτι της τραπεζικό (αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση) και τα υγιή χαρτοφυλάκια θα τα δώσει προφανώς σε όποιο επίσης διεθνή fund (που ακολουθεί το ΔΝΤ) της αγοράσει το χρέος και όλες μαζί πιέζουν τους εργαζόμενους τους (που αντιδρούν) που τους έφεραν τεράστια κέρδη όλα αυτά χρόνια, να φύγουν από μην τράπεζα και να γίνουν υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών που θα κυνηγάνε τους άνεργους Έλληνες επαγγελματίες να τους πάρουν την ψυχή. Όλα αυτά για να κάνουν υγιή στον ισολογισμό τους. Και να χαλάσουν οι ισολογισμοί της μισής Ελλάδας και βάλε. Βαρύ τίμημα δεν είναι;

Μέγα εθνικό φάουλ το ξεπούλημα του ιδιωτικού πλούτου σε κοράκια

Οι συστημικές τράπεζες δεν είναι σαν μια οποιοδήποτε εταιρεία που πτώχευσε και άντε κάνει νομικές και νομικίστικες κινήσεις εκμεταλλευόμενη κάποιους πτωχευτικούς νόμους, για να γλυτώσει ότι μπορεί. Οι συστημικές τράπεζες είναι το θησαυροφυλάκιο της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι μέσω των δανείων (που θα εξετάσουμε πως δόθηκαν και ποιος τιμωρήθηκες εάν δόθηκαν λάθος και με δόλο) κρατούν ενέχυρο όλη την ακίνητη και κινητή ιδιωτική και κρατική αξία της Ελλάδας. Όλα τα ακίνητα, τα χωράφια, τα βοσκοτόπια, τα λιβάδια, τα εργοστάσια, οι δρόμοι και τα λιμάνια είναι μέσω δανείων στις συστημικές τράπεζες, οι οποίες δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν μια απλή ψιλό παράνομη – με εκβιαστικού τύπου αργκό τηλεφωνικό λόγο – εισπρακτική εταιρεία, αλλά σαν ένας σοβαρός – όπως είναι και πρέπει να είναι – συμπαραστάτης της ατομικής και εθνικής ανάπτυξης.

Δικαιοσύνη

Μετά την απαλλαγή λόγω παραγραφής των ευθυνών Τσουκάτου (που ομολόγησε ότι πήρε 1 εκ. μάρκα) και την ολοκλήρωση της δίκης για το σκάνδαλο Siemens μετά από 19 χρόνια από την αποκάλυψη του, κάθε σχόλιο είναι περιττό. Για να πάρουν το σπιτάκι του κ. Μήτσου του οικοδόμου οι τράπεζες η δίκη (!) έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Είναι πλέον εμφανέστατο τι χρειάζεται άμεσα η Ελληνική Δημοκρατία.

Ερωτήματα

  1. Έγινε; Γίνεται; Ή θα γίνει μεγάλη εθνική έρευνα που θα δείξει στο ποσοστό της ευθύνης των τραπεζιτών, των τραπεζικών υψηλόβαθμων στελεχών για αυτόν τον ορυμαγδό (100 δισ. ευρώ και πάνω) των κόκκινων που δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει αφελής που νομίζει ότι έγιναν ή συνεχίζουν να γίνονται από μπαταξήδες.
  2. Τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα είναι σχεδόν το 50% του συνόλου των δανείων, έναντι του 3% κατά μέσο όρο στην ΕΕ. Χωρίς έρευνα για το ποιος ή τι φταίει, δεν μπορείτε αγαπητοί κυβερνήτες να πάρετε τα σπίτια μας και τις επιχειρησούλες μας και την ίδια στιγμή να χρηματοδοτείτε αλλοδαπούς να αγοράσουν σπίτια και να πάρουν Gold Visa, χωρίς να έχουν συνεισφέρει φορολογικά τίποτα στον τόπο όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  3. Οι επιχορηγούμενες από τους φόρους μας τράπεζες πέτυχαν την τελευταία διετία μικρή αύξηση καταθέσεων και δεν χορηγούν και δάνεια. Παρά τη μείωση του κόστους τους χρήματος (οι τόκοι που δίνουν σε καταθέσεις είναι δημόσια προσβολή) ωστόσο κέρδη δεν πέτυχαν. Τι έγινε; Τα στελέχη συνεχίζουν να παίρνουν χρυσούς μισθούς; Ποιος θα το ελέγχει; Οι γενικές συνελεύσεις κάποιων offshore μετόχων; Κάποιος άλλος;
  4. Οι πιστωτές της χώρας είναι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (HFSF) που είναι ο μέτοχος στις συστημικές τράπεζες που παίρνει μέσω κορακιών τα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας. Πως θα γίνει ανάπτυξη λοιπόν; Με το “Ναι σε όλα”. Ξεπουλήθηκαν τα πάντα το ξέρετε αλλά προεκλογικά λέτε άλλα;
  5. Οι δανειστές μας που κρατούν τις τράπεζες από το μανίκι, λένε ότι προωθούν μέτρα για αλλαγή του τρόπου ανάληψης ρίσκου, συμμόρφωσης σε (ορθές) διαδικασίες και άσκησης εσωτερικού ελέγχου. Είδατε να τιμωρηθεί κανείς ως υπεύθυνος για την καταστροφή που ζούμε; Μόνο ο κυρ Μήτσος ο Οικοδόμος που στα 65 του μόλις του ανακοίνωσαν ότι θα του πάρουν το σπιτάκι του, αυτοκτόνησε για 40.000 ψωροχιλιάρικα που μπορεί να είναι το μηνιαίο μπόνους κάποιου τραπεζικού στελέχους που απλά είναι εκεί να δίνει δάνεια σε ορισμένες εταιρείες και να τις σώζει και άλλες να τις αφήνει να εξοντωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates