.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΕ ΔΥΟ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με δύο τιτλοποιήσεις συνολικού ποσού 3 δισ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς θα συμμετάσχει στο APS του «Ηρακλή», όπως ανέφερε  ο CEO κ. Χρήστος Μεγάλου κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας σε διεθνείς αναλυτές. Και επανέλαβε ότι θα πληρωθεί το κουπόνι των CoCos ύψους 165 εκατ ευρώ με μετρητά στις 2 Δεκεμβρίου.

Αναφερόμενος στην τιτλοποίηση Phoenix ποσού 2 δισ. ευρώ (στεγαστικών δανείων), είπε πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020, με το ύψος των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου να εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 900 εκατ. ευρώ. Επίσης ετοιμάζεται και δεύτερη τιτλοποίηση το project Bridge ύψους 1 δισ. ευρώ. Και για τις δύο τιτλοποιήσεις έχει ζητηθεί αξιολόγηση από δύο οίκους.

«Η επιτυχής υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής», σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές κεφαλαίων για έκδοση πιστωτικών τίτλων, θα επιτρέψει την επιτάχυνση του υφιστάμενου σχεδίου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου.

Για το κομμάτι των «κόκκινων» δανείων σημείωσε πως συνεχίζεται η μείωση για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο και ότι πτωτικά κινούνται οι αθετήσεις και οι εκ νέου αθετήσεις υποχρεώσεων, ενώ θετική είναι η τάση σε ότι αφορά τις εξυγιάνσεις, αναδιαρθρώσεις και εισπράξεις.


Ειδικότερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν κατά 2,3 δισ. ευρώ από την αρχή τους έτους και κατά 12 δισ. ευρώ από το ιστορικό υψηλό του Σεπτεμβρίου 2015.

Η Τράπεζα Πειραιώς υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου προχωρά όλες τις ενέργειες για τη θωράκιση της και στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019, ο pro-forma συνολικός δείκτης εποπτικών κεφαλαίων της Τράπεζας ανήλθε σε 16%, έναντι εποπτικής απαίτησης SREP στο 14%.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates