.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

ΑΣΥΛΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ: "ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ" ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Δεκάδες οι υποθέσεις θαλασσοδανείων, μετοχοδανείων, ρυθμίσεων-κουρεμάτων σε ημετέρους κ.α. !!!



Τι γράφει η axianews.gr :


Αξίζουν οι τραπεζίτες μια τέτοια ρύθμιση; Πήραν άφεση για παλαιές και νέες αμαρτίες;

Πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με την ρύθμιση της κυβέρνησης στον νέο ποινικό κώδικα διά της οποίας δίδεται άφεση παλαιών (και νέων;) αμαρτιών στους τραπεζίτες. Οι οποίοι εφεξής δεν θα μπορούν να διώκονται αυτεπάγγελτα από την δικαιοσύνη για θέματα απιστίας αλλά μόνο κατόπιν έκκλησης της ίδιας της τράπεζας. Κάτι που σε απλά λόγια δεν θα γίνει ποτέ. Υπό αυτό το πρίσμα οι τραπεζίτες αποκτούν και μια μελλοντική ασυλία. Να επαναλάβουν δηλαδή αντίστοιχες με το παρελθόν πράξεις και στο μέλλον. Και να παραμένουν ατιμώρητοι. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: αξίζουν αυτοί οι τραπεζίτες μια τέτοια ρύθμιση; ‘Όλοι εκείνοι που κατέστρεψαν το τραπεζικό σύστημα και την χώρα και παραμένουν στις θέσεις τους άλλαξαν μυαλά ή θα ξανακάνουν τα ίδια, ενδεχομένως χειρότερα; Όλα τούτα δεν τα γράφουμε ελαφρά τη καρδία ή επειδή από το μυαλό μας προκύπτουν ερωτήματα. Στην πράξη προκύπτει ότι σε μείζονος σημασίας θέματα εγείρονται ερωτήματα τουλάχιστον ηθικής τάξης που σε άλλα χρόνια και με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα η δικαιοσύνη θα όφειλε να έχει ήδη ενεργήσει.

(πλάγιος) Υπόθεση μεγαλοξενοδόχων

Πρώτη και κραυγαλέα περίπτωση είναι τα δάνειά των μεγαλοξενοδόχων, τους οποίους αφήσαν ανενόχλητους επί σειρά ετών να μην πληρώνουν, να μην ρυθμίζουν, να μην καταλήγουν στα δικαστήρια και να συνεχίζουν ταυτόχρονα να τους χρηματοδοτούν και να τους κάνουν και αναθέσεις μάνατζμεντ άλλων ξενοδοχείων που είχαν ήδη κατάσχει. Τα όσα έχουν συμβεί με τους ομίλους Μαντωνανάκη και Δασκαλαντωνάκη αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου.

Μια δεύτερη κραυγαλέα περίπτωση είναι η συμπεριφορά τους σε κολλητούς και ημέτερους. Αφού πρώτα χρηματοδότησαν τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. για να έχουν προστασία και αφού αφαίρεσαν ακόμη και τις εγγυήσεις που είχαν βάλει διάφοροι εκδότες στην συνέχεια υπο τον φόβο των διώξεων και των εκκρεμουσών δικών έβγαλαν κάποια σπίτια και ακίνητα στην πλειστηριασμό . Στα οποία μετά τις αθωωτικές αποφάσεις έκδοτών και τραπεζιτών υπήρξαν ανακοπές των πλειστηριασμών και ρυθμίσεις στο τραπέζι. Ότι έκαναν το έκαναν δηλαδή για τα μάτια του κόσμου και υπό τον φόβο των διώξεων και των αποφάσεων των δικαστηρίων και όταν αυτές τελείωσαν…

Ένα άλλο ζήτημα κραυγαλέων περιπτώσεων είναι η στάση που κράτησαν και κρατούν με συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η ρύθμιση των δανείων και οι μεταβιβάσεις ακινήτων και επιχειρήσεων του ομίλου Θεοχαράκη υπερβαίνει τα όρια. Αντίστοιχες περιπτώσεις σκανδαλωδών ρυθμίσεων δηλαδή έχουν επιχειρηθεί και με άλλους επιχειρηματίες τόσο στο κομμάτι της χαλυβουργίας όσο και στο κομμάτι του εμπορίου, όπως ενδεικτικά η περίπτωση της εισηγμένης εταιρείας Σφακιανάκης που δραστηριοποιείται στον χώρο των αυτοκινήτων.

(πλάγιος) Λανθασμένοι χειρισμοί


Οι ευθύνες των τραπεζιτών είναι μεγάλες και για τον τρόπο με τον οποίο έχουν διαχειριστεί τα ζητήματα τόσος της Folli Follie, όσο και της Creta Farm. Αφού πρώτα διόγκωσαν τον δανεισμό τους χωρίς να έχουν ελέγξει την πορεία των οικονομικών μεγεθών ως όφειλαν στην συνέχεια συναίνεσαν στον περίεργο κατακερματισμό της πρώτης, στην παραχώρηση στους ανταγωνιστές όλων των στοιχείων της δεύτερης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην περίπτωση της Creta Farm οι υποψήφιοι μνηστήρες αφού πρώτα υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές στην συνέχεια πήραν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία τιμολογιακής πολιτικής και εμπορικής πολιτικής της εταιρείας. Σε απλά λόγια οι τραπεζίτες έδωσαν στου ανταγωνιστές της Creat Farm όλα τα στοιχεία του ανταγωνισμού φύλλο και φτερό χωρίς οι προσφορές των μνηστήρων να είναι δεσμευτικές.

(πλάγιος) Μεγάλα ερωτηματικά για Αττικά Πολυκαταστήματα

Κλείνω με μια εξίσου κραυγαλέα υπόθεση η οποία χρίζει περαιτέρω έρευνας και διερεύνησής. Διαβάζω σε όλο τον Τύπο διθυράμβους για την υπόθεση των Αττικών Πολυκαταστημάτων και την συμμετοχή νέων ισχυρών επιχειρηματιών στο μετοχικό σχήμα. Οι νέοι μεγάλοι επιχειρηματίες υψηλού επιπέδου σωστά έπραξαν και μαγκιά τους να μπουν σε μια υγιή επιχείρηση με πολλές προοπτικές. Και τούτο είναι πολύ καλό για την οικονομία και την αγορά. Οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες θα καταβάλλουν στους προηγούμενους μετόχους 60 εκατ. ευρώ για να πάρουν ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της επιχείρησης. Το ερώτημα είναι σε τι τιμή αγόρασαν οι υφιστάμενοι μέτοχοι των Αττικών Πολυκαταστημάτων τις μετοχές που είχε ο όμιλος Folli Follie; Πώς, με ποια διαδικασία οι μέτοχοι μειοψηφίας έγιναν μέτοχοι πλειοψηφίας; Πώς επέτρεψαν οι τράπεζες την παραχώρηση των μετοχών στα Αττικά Πολυκαταστήματα που κατείχε η Folli Follie στους τότε μετόχους μειοψηφίας; Έκαναν οι τράπεζες ότι έπρεπε για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους; Και εν πάσει περιπτώσει μπορεί να πει κανείς, όχι με γενικόλογα αλλά επί της ουσίας, σε ποια τιμή αγόρασαν οι τότε μέτοχοι μειοψηφίας από την Folli Follie και σε ποια τιμή πούλησαν τώρα στους νέους επιχειρηματίες. Εάν ισχύει αυτό που ακούγεται στην αγορά ότι αγόρασαν με 18 εκατ. ευρώ και πουλάνε με 60 εκατ. , δηλαδή σε μερικούς μήνες μόνο κερδίζουν πάνω από 30 εκατ. ευρώ τότε δεν τους σώζει κανένας νέος ποινικός κώδικας…

ΥΓ. Θέλω να ελπίζω ότι με την εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής για τα κόκκινα δάνεια η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους τραπεζίτες θα γίνει πιο ελέγξιμη καθώς λόγω των εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου τόσο το Υπουργείο Οικονομικών, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος επιβάλλεται να ασκούν εποπτεία, και θα την ασκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates