.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΙΚΑ & ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ !!!

ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Πήγε για συνέντευξη πρόσληψης, την απείλησαν με σύλληψη και έβαλαν πρόστιμο 11.000 ευρώ στην επιχείρηση για δήθεν ανασφάλιστη εργασία !!!




Απίστευτο περιστατικό υπερβάλλοντος ζήλου (;;;) από κλιμάκιο του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας από την Αθήνα, το οποίο, συνοδεία αστυνομικών, ελέγχει επιχειρήσεις τις τελευταίες ημέρες στα Χανιά !!!

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία στο parakritika.gr, μία κοπέλα που είχε πάει για συνέντευξη, προκειμένου να ζητήσει δουλειά στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δέχθηκε απειλές για σύλληψή της, αν δεν έδινε τα στοιχεία της, ώστε να βεβαιωθεί πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία στον ιδιοκτήτη της.

Κι όλα αυτά, επειδή… περίμενε στη ρεσεψιόν τη θεία της, η οποία σημειωτέον εργάζεται στο κατάστημα.

Πως συνέβησαν όλα :



Η 19χρονη κοπέλα κατέθεσε βιογραφικό την περασμένη Τετάρτη στην επιχείρηση, ωστόσο ο ιδιοκτήτης απουσίαζε λόγω προβλημάτων συγγενικού του προσώπου.

Της είπε να τη δεχθεί την επόμενη ημέρα, κάτι το οποίο και έγινε.

Η κοπέλα πήγε στην επιχείρηση, όπου εργάζεται η θεία της η οποία και μεσολάβησε για να βρει δουλειά, ωστόσο ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάει λόγω του ότι η κατάσταση της υγείας του συγγενή του είχε επιβαρρυνθεί.

Έτσι, η κοπέλα περίμενε στη ρεσεψιόν του καταστήματος, όταν μπήκε μέσα το κλιμάκιο από την Αθήνα, συνοδεία αστυνομικών.

Το κλιμάκιο κατευθύνθηκε αμέσως προς αυτή και τη ρώτησαν για τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Η κοπέλα προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει, ρωτώντας τη θεία της, ωστόσο, και μόνο αυτό αρκούσε για να… της ζητηθούν τα στοιχεία της!

Αιφνιδιάστηκε και ρώτησε για ποιο λόγο ήθελαν τα στοιχεία της και εκείνοι της απάντησαν ότι τα ήθελαν γιατί… εργαζόταν εκεί και γινόταν έλεγχος.

Αρνήθηκε να τους πει τα στοιχεία της, αφού δεν εργαζόταν εκεί, και εκείνοι, όπως περιγράφει και στη σχετική υπεύθυνη δήλωση που καταθέτει, την “ώθησαν” να τους τα δώσει.


Μάλιστα, όλες οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει η επιχείρηση.

Αφού διαπίστωσαν ότι η κοπέλα δεν αναφερόταν στον πίνακα των εργαζομένων στην επιχείρηση, επέβαλαν πρόστιμο 11.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία και έφυγαν!

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση είναι άκρως τυπική στα ασφαλιστικά ζητήματα των υπαλλήλων της και ουδέποτε έχει απασχολήσει το ΙΚΑ ή την Επιθεώρηση Εργασίας.

Πλέον, ο επιχειρηματίας ψάχνει να βρει το δίκιο του, αφού του ήρθε μία “κεραμίδα” 11.000 ευρώ από το πουθενά, ενώ η κοπέλα με υπεύθυνη δήλωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επιχείρηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτό τον απόλυτο… παραλογισμό θα δοθεί συνέχεια, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το κλιμάκιο από την Αθήνα -που ήρθε στα Χανιά χωρίς να γνωρίζει τίποτα η Υπηρεσία σε τοπικό επίπεδο- “σάρωσε” πολλά μαγαζιά στο βόρειο άξονα, με άκρως απαιτητικό τρόπο και συμπεριφορά, που θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον πιο διακριτικός.

Την ίδια ώρα, και κλιμάκια της Εφορίας συνεχίζουν τους ελέγχους στα Χανιά, όπως έχει ανακοινωθεί σχετικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για τις λεγόμενες τουριστικές περιοχές.

ΠΗΓΗ
http://parakritika.gr/2016/07/12/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates