.

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ "ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ" ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ
Και αυτό αποδεικνύεται εύκολα από την εκτίμησή τους ότι τάχα πάνω από το 30% των εκκρεμών αιτήσεων είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές !!!


Τι γράφει το mononews.gr :

Πέφτει το οχυρό του νόμου Κατσέλη… Σε μαζικούς ελέγχους προχωρούν οι τράπεζες

Σε μαζικούς ελέγχους για την αξιοπιστία των στοιχείων όσων έχουν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη, προχωρούν οι τράπεζες προκειμένου να διαπιστώσουν το κατά πόσο τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δηλώσει οι οφειλέτες είναι τα πραγματικά.

Η διασταύρωση των στοιχείων γίνεται πλέον μέσω της πρόσβασης που έχουν εξασφαλίσει οι τράπεζες στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ και αποσκοπεί στο να αποκαλύψει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και αυτούς που έστω και για τυπικούς λόγους δεν δικαιούνται προστασίας.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου είναι πλέον καθημερινός και μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της προστασίας όσων διαπιστωθεί ότι το οικονομικό … status, δηλαδή η εισοδηματική ή περιουσιακή κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο ή πολύ απλά δεν δικαιούνται της προστασίας γιατί είναι π.χ. έμποροι και δεν προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη που καλύπτει μόνο τα φυσικά πρόσωπα.

Ο έλεγχος γίνεται πλέον με ένα απλό κλικ, που δίνει στις τράπεζες πρόσβαση στα στοιχεία του Ε1 και του Ε9 και σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινά ελέγχονται πλέον εκατοντάδες υποθέσεις.

Η επαλήθευση των στοιχείων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί από την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, στην οποία έχουν «φορτωθεί» όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου Κατσέλη. Οι τράπεζες, αλλά και όλοι οι πιστωτές, όπως είναι το δημόσιο, τα χρέη των οποίων μπορούν να ρυθμιστούν μέσω του νόμου Κατσέλη, έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν το κατά πόσο τα οικονομικά δεδομένα που δήλωσε ο οφειλέτης κάνοντας αίτηση για την ένταξη στο νόμο είναι τα πραγματικά.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρεκκλίσεις οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα και να ανακόψουν την προστασία που απολαμβάνει κάποιος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, ακόμα και αν αυτή είναι προγραμματισμένη για αργότερα.

Οι τράπεζες είναι αποφασισμένες να αποκαλύψουν όλους τους στρατηγικούς κακοπληρωτές του νόμου Κατσέλη που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι πάνω από το 30% αυτών που έχουν κάνει αίτηση στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates