.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ !!!

ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ
Ευφάνταστους τρόπους για να αξιοποιήσουν τα ακίνητα τους που παραμένουν κενά εδώ και χρόνια βρίσκουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων κυρίως σε δευτερεύουσες εμπορικές περιοχές της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας το ρητό… «πενία τέχνας κατεργάζεται» !!!
















Πολλοί ιδιοκτήτες αδυνατούν να βρουν εμπορικές επιχειρήσεις πρόθυμες να νοικιάσουν τα καταστήματα τους που βρίσκονται κυρίως σε δρόμους κοντά αλλά όχι πάνω στις βασικές εμπορικές πιάτσες όπως η Ερμού στο κέντρου ή η Μεταξά στη Γλυφάδα. «Για αυτό τον λόγο εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση για θέσεις στάθμευσης που υπάρχει σε αυτές τις περιοχές, βάζουν μια ράμπα και μετατρέπουν τα καταστήματα τους σε γκαράζ νοικιάζοντας τα συνήθως με τον μήνα», αναφέρει στο insider.gr στέλεχος με χρόνια εμπειρίας στην ελληνική κτηματαγορά.

Τα καταστήματα σε αυτούς τους δρόμους παραμένουν κενά για πολλά χρόνια, ενώ οι ιδιοκτήτες τους επιβαρύνονται με ΕΝΦΙΑ και άλλα τέλη χωρίς να έχουν κάποια πηγή εσόδων. Πρόκειται κυρίως για μικρά καταστήματα έως 50 τ.μ. τα οποία μετατρέπονται για να φιλοξενούν 3 με 4 αυτοκίνητα.


Η πρακτική αυτή δεν είναι νέα, αλλά έχει αρχίσει και επεκτείνεται καθώς τα άδεια μαγαζιά πληθαίνουν ενώ οι προοπτικές παραμένουν άσχημες τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το 2015 όπου οι τιμές μειώθηκαν και μάλιστα με γρηγορότερους ρυθμούς από το 2014.

Ειδικότερα, με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία της ΤτΕ ο μέσος ρυθμός μείωσης των τιμών καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών διαμορφώθηκε σε 3,5% σε σχέση με το 2014 για το σύνολο της χώρας, παρουσιάζοντας επιτάχυνση σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό του 2014 (-1,8%). Ο αντίστοιχος μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης των τιμών ήταν 2,6% για την Αθήνα, 2,2% για τη Θεσσαλονίκη και 5,1% για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα των μισθωμάτων. Για το σύνολο του 2015, η μέση ετήσια μεταβολή των μισθωμάτων καταστημάτων διαμορφώθηκε σε -6,3%. Ο αντίστοιχος μέσος ετήσιος ρυθμός μείωσης των μισθωμάτων ήταν για την Αθήνα 6,3%, για τη Θεσσαλονίκη 3,2% και για την υπόλοιπη Ελλάδα 7,3%.


πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates