.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΘΕΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Κατάσχουν ακόμη και ποσά πολύ μικρότερα του ελάχιστου ακατάσχετου ορίου προστασίας των 1.250 € που ορίζει ο νόμος !!!














Επιστολή προς τον κ. Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών, απευθύνει η Ε.Σ.Α.με.Α., αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά κάτω των 1.250 ευρώ, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί μέσω των Τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα. Η Συνομοσπονδία απευθύνθηκε και σε συγκεκριμένη Τράπεζα, για την οποία έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία και συνεχίζει να δεσμεύει ποσά από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ή που έχουν υπόλοιπα πολύ μικρότερα του ελάχιστου ορίου προστασίας των 1.250 € που ορίζει ο νόμος.

Για να πάψει δια παντός αυτή η κατάσταση η Ε.Σ.Α.με.Α. ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομίας που να χαρακτηρίζει ρητά και απόλυτα ως ακατάσχετους - ακόμα και αν δεν έχουν δηλωθεί - τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπα κάτω των 1.250 € και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.


πηγη: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates