.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΗΠΑ: ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!!

ΤΟΥΣ EXOYN ΓΟΝΑΤΙΣEI ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
Πρόστιμο ύψους 205 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η Deutsche Bank στην Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για ατασθαλίες στις δραστηριότητές της στην αγορά συναλλάγματος. που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2013.




Στη σχετική ανακοίνωσή της η αρμόδια αρχή τονίζει πως διαπιστώθηκε «χαλαρή εποπτεία της τράπεζας στον τομέα της αγοράς συναλλάγματος». Αναφέρεται όμως και στους επόπτες της τράπεζας που «ενίοτε εμπλέκονταν σε ανάρμοστη δραστηριότητα, ορισμένοι διαπραγματευτές και πωλητές καταχράστηκαν επανειλημμένως την εμπιστοσύνη των πελατών τους και παραβίασαν τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης».


Πρόκειται, έτσι, για ένα ακόμη από τη σειρά προστίμων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό. Αφορούν σειρά θεμάτων από την ανακοίνωση παραπλανητικών στοιχείων έως και τη μη συμμόρφωση της τράπεζας με τους κανόνες και τις απαγορεύσεις του νόμου Φόλκερ. Οι αμερικανικοί αρχές είχαν επανειλημμένως εκφράσει επιφυλάξεις ως προς την επάρκεια των ελέγχων αλλά και της τεχνολογίας στον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Κρίστιαν Σιούινγκ, έχει υποσχεθεί ότι οι περικοπές προσωπικού και δαπανών στον επενδυτικό της βραχίονα θα περιοριστούν στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί ήταν στις ΗΠΑ που η Deutsche Bank έχει δεχθεί συντονισμένες πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.


ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates