.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ VODAFONE: ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΒΟΜΒΑ !!! ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ & ΟΧΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ !!!

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤ΄ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ
Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση που αφορά στις συνθήκες θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, πρώην στελέχους της Vodafone που είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας.


Σχεδόν δεκατρία χρόνια μετά το θάνατο του 39χρονου Κ. Τσαλικίδη, η Δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη κατ' αγνώστων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Αποφαίνονται δηλαδή οι εισαγγελικές αρχές ότι ο θάνατος του 39χρονου δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία, η οποία τελέστηκε με πρόθεση από άγνωστα όμως πρόσωπα.

Την ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ήταν ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που ανέλαβε να ερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Πεπόνης ξεκίνησε την έρευνά του τον Νοέμβριο του 2017 με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Είχαν προηγηθεί δυο εισαγγελικές έρευνες, οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν αυτοκτονία και δεν συνδέονταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Την πρώτη έρευνα είχε διενεργήσει ο τότε εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Διώτης, και τη δεύτερη ο εισαγγελέας, Χαρ. Λακαφώσης.

Η τρίτη έρευνα που διέταξε η εισαγγελία Εφετών για την υπόθεση, ήρθε μετά και τη δικαίωση των συγγενών του εκλιπόντος από το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ΕΔΔΑ. Με την απόφασή το ΕΔΔΑ δικαίωσε τους συγγενείς του Κώστα Τσαλικίδη, καθώς έκρινε ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.


ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates