.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΜΕ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ !!! ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ !!!

ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ
Έτσι θα χτυπηθεί η φοροδιαφυγή ;;;




Υποστελεχωμένες είναι οι περισσότερες εφορίες της χώρας με τις ελλείψεις σε προσωπικό να προσεγγίζουν το 50% με αποτέλεσμα πολλά να είναι τα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργίας τους και την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Οι διευθυντές των εφοριών κάνουν λόγο για εσωτερικό «πόλεμο» από τα ανώτερα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που κάνουν ότι είναι δυνατόν για να «εξοντώσουν» και τα τελευταία στελέχη που έχουν απομείνει στο φορολογικό μηχανισμό με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο τους. 

Στελέχη εφοριών με υψηλές επιδόσεις στα έσοδα λένε ότι η παρατεταμένη υποστελέχωση των εφοριών στο τέλος θα ξεσπάσει στις πλάτες των φορολογουμένων. 

Υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί μια εφορία να μη διαθέτει υπαλλήλους με ανώτατο πτυχίο και εμπειρία, η οποία να σημειωθεί είναι απαραίτητη για να συνδράμουν στο έργο των εσόδων.


Άλλωστε τα φορολογικά έσοδα δεν μαζεύονται με τη υπάρχουσα νομοθεσία αλλά με το «κυνήγι» κατά των φοροφυγάδων και των ελέγχων Στέλεχος μεγάλης εφορίας στην Αττική με σημαντικά έσοδα που μίλησε στο bankingnews κάνει λόγο για στοχευόμενες ενέργειες που σκοπό έχουν να διώξουν και τα τελευταία έμπειρα στελέχη από το φορολογικό μηχανισμό. 

Το ίδιο θωρεί ότι υπάρχουν ικανοί υπάλληλοι να επανδρώσουν τις εφορίες αλλά κάποια μεγαλο-στελέχη επιλέγουν τη στρατηγική της φθοράς του προσωπικού που εργάζεται αδιάκοπα στο ωράριο εργασίας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του φορολογικού μηχανισμού. 

Η βασική ενασχόληση των εφοριών όλης της χώρας είναι η παραλαβή των συμπληρωματικών δηλώσεων από καθηγητές Πανεπιστημίων, των Δικαστικών και των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικού, καθώς πρόκειται για επιστροφές χρημάτων.
Οι υπόλοιποι φορολογούμενοι πότε θα εξυπηρετηθούν όταν η ηγεσία ορίζει τις προτεραιότητες και οι εφορίες δίνουν μάχη να ανταποκριθούν χωρίς προσωπικό. 

Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου τα έσοδα των εφοριών είναι εκτός του αρχικού στόχου λόγω των σημαντικών ελλείψεων προσωπικού και την εξάντληση των φορολογουμένων.


ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates