.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΕΚΤ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ - ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ !!!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΠΑΛΙΑ & ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΩΝ
Αφού κατάλαβαν ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τις μαζικές πωλήσεις σε funds, ούτε με μαζικούς πλειστηριασμούς, η ΕΚΤ τώρα ξανανακάλυψε την παλιά, γνωστή συνταγή, που έκανε πλούσια όλα τα golden boys των ελληνικών τραπεζών. 
Με χορήγηση νέων δανείων θα βελτιώνεται το κλάσμα των επισφαλειών, με την αύξηση του παρονομαστή, που θα ξανακρύψει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων κάτω από το χαλί της αύξησης των κύκλων εργασιών, των εσόδων, των ενεργητικών και των αποτιμήσεων των τραπεζικών μετοχών στο ταμπλό.
Μέχρι να σκάσει και η επόμενη τραπεζική φούσκα !!! 



Με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα θέτει ξεχωριστούς στόχους για τη μείωση των NPLs που πρέπει να επιτύχει η κάθε τράπεζα

Ο εποπτικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δώσει στις τράπεζες της ευρωζώνης έξτρα χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσουν στην άκρη ρευστότητα ικανή να καλύψει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους, εάν το συσσωρευμένο χρέος από αυτά είναι υπερβολικά υψηλό, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΚΤ.

Με βάση τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα θέτει ξεχωριστούς στόχους για τη μείωση των NPLs που πρέπει να επιτύχει η κάθε τράπεζα.

Οι στόχοι θα βασίζονται σε κάποια ορόσημα μεταξύ συγκρίσιμων μεταξύ τους τραπεζών και στον υφιστάμενο λόγο των NPLs της κάθε τράπεζας.

Ειδικότερα στοχεύουν μεσοπρόθεσμα κάλυψη των παλαιότερων κόκκινων δανείων σε ποσοστό ίδιο με τα αντίστοιχα νέα εξυπηρετούμενα δάνεια, για τα οποία οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν προνοήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


Η ΕΚΤ είχε προτείνει προηγουμένως ένα σχέδιο μείωσης των NPLs που προέβλεπε το ίδιο χρονοδιάγραμμα για όλες τις τράπεζες, κάτι που αντιμετώπισε ενστάσεις από τραπεζίτες και βουλευτές.

ΠΗΓΗ
https://www.protothema.gr/economy/article/804376/sumvivastiki-lusi-sto-thema-ton-kokkinon-daneion-proteinei-i-ekt/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates