.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ(ΛΕΠΕΤΕ), ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 96.000.000€ ΣΤΗΝ MCKINSEY ;;;


Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Δυσφορία – με καθυστέρηση – από μέλη του ΔΣ της Εθνικής για τον σύμβουλο McΚinsey, πήρε σχεδόν 96 εκατ σε προμήθειες

Σοβαρές ενστάσεις για τον ρόλο του συμβούλου McKinsey θέτουν ακόμη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής τράπεζας. 

Κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής τράπεζας που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews τόνισε ότι ένα από τα θέματα που εξετάζουμε είναι εάν η McKinsey που είναι σύμβουλος χρόνια στην Εθνική τράπεζα έχει αποδώσει καθώς οι προμήθειες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που έχει λάβει είναι πολύ μεγάλες αλλά το αποτέλεσμα είναι δυσδιάκριτο. 

Σε ερώτηση ποιο είναι το ύψος των προμηθειών – αμοιβών που έχει λάβει η McKinsey το υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής τράπεζας είναι ότι «δεν σχολιάζει».

Διερευνήσαμε το ζήτημα και με βάση ορισμένες πηγές και όχι πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες για διάστημα ετών η McKinsey έχει λάβει για αμοιβές και προμήθειες από την Εθνική τράπεζα 96 εκατ ευρώ. 

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι 96 εκατ σε διάστημα ετών – όχι σε ένα έτος – στην McKinsey αυτό ισχύει; 

Εάν ισχύει ποιο ήταν το αποτέλεσμα των 96 εκατ ως απόδοση στην Εθνική τράπεζα;
Γιατί τόσο υψηλές αμοιβές και προμήθειες, υπάρχουν κάποια σκοτεινά σημεία…
Το κορυφαίο στέλεχος που μίλησε στο bankingnews ανέφερε ότι στο προσεχές διάστημα θα επανεξεταστούν πολλά ζητήματα και μεταξύ αυτών θα πρέπει να επαναξιολογηθούν οι συνεργασίες με ορισμένους συμβούλους. 

Οι πληρωμές σε συμβούλους στην Εθνική τράπεζα ήταν μεγάλες τα τελευταία χρόνια και με εξαίρεση ορισμένες πωλήσεις θυγατρικών άλλες περιπτώσεις χρήζουν διαλεύκανσης.
Εάν υπάρχει αυτή η δυσφορία για την McKinsey το ερώτημα είναι γιατί τώρα εμφανίζεται όταν ο οίκος συμβουλευτικών υπηρεσιών παρέχει χρόνια τις υπηρεσίες του στην Εθνική τράπεζα. 

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας θα πρέπει να μελετήσει πολύ σοβαρά όλα αυτά τα στοιχεία και να λάβει αποφάσεις για τους συμβούλους.
Οι σύμβουλοι δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται είναι χρήσιμοι αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να επαναξιολογηθεί η πολιτική προμηθειών και αμοιβών. 

Η Εθνική τράπεζα ούσα η μεγαλύτερη βάση συμβολικότητας τράπεζα στην Ελλάδα πρέπει σε όλους τους τομείς να αποτελεί πρότυπο.

Η τράπεζα έχει ικανά στελέχη που με πολύ λιγότερα κεφάλαια μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά αρκεί η πολιτική κινήτρων να είναι ξεκάθαρη και στοχοποιημένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates