.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-LOCKDOWNS: ΟΧΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Μικρές φαίνονται, προς το παρόν, οι πιθανότητες να προωθηθεί πανευρωπαϊκά αίτημα παράτασης των αναστολών δόσεων και τόκων (moratoria) για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Κυπριακές, ελληνικές και πορτογαλικές τράπεζες έθιξαν το θέμα στους κόλπους της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Τραπεζών (EBF), αλλά αντιμετώπισαν την παγωμένη αντίδραση των βορειοευρωπαϊκών τραπεζών.

Προς το παρόν, επομένως, αίτημα σε Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) για παράταση, κατά ένα τρίμηνο, στα moratoria δεν έχει αποσταλεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα είχαν μπει σε αναστολή δόσεων δάνεια αξίας περίπου 20 δισ. ευρώ (σ.σ. υπάρχουν και 3-4 δισ. δάνεια σε αναστολή δόσεων σε θυγατρικές εξωτερικού).

Μέρος εξ αυτών είχαν εξέλθει από το ειδικό καθεστώς στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για τα υπόλοιπα η αναστολή δόσεων λήγει στο τέλος του έτους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates