.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ !!!


Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας ανακοίνωνε το νέο πακέτο μέτρων με τις φοροελαφρύνσεις και την 13η σύνταξη, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, εξέφραζε εμμέσως την αποδοκιμασία του, μιλώντας για «ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις».

Η δήλωσε έγινεκατά τη διάρκεια debate με τον υποψήφιό των σοσιαλδημοκρατών, Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης των ανέργων, συντασσόμενος με πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Όταν ο Τσίπρας κάνει ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις, ο λαός της υπόλοιπης Ευρώπης δεν πρέπει να πληρώσει για τις συνέπειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης στους ανέργους», ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει η ΝΔ.

Στο σχέδιογια τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης των ανέργων προβλέπεται ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να δανείζοναται από αυτό, προκειμένου να μην προχωρούν σε περικοπές σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας. Την ιδέα απέρριψε κατηγορηματικά ο Μάνφρεντ Βέμπερ, τονίζοντας ότι κάθε κράτος-μέλος πρέπει να αναλαμβάνει μόνο του την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής του και των συνεπειών της.

«Ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους εταίρους του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος», είπε ο κ. Βέμπερ. Πρόσθεσε ότι αν η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει σε εργαζόμενους να συνταξιοδοτηθούν σε αρκετά μικρότερη ηλικία, δεν μπορεί να ζητάει από τους εταίρους της να το χρηματοδοτήσουν.

«Αυτά τα πράγματα δεν έχουν σχέση με αλληλεγγύη», είπε ο υποψήφιος της ευρωπαίκής κεντροδεξιάς, υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία, με την «Ατζέντα 2010» προώθησε μεταρρυθμίσεις και πρέπει να κάνει το ίδιο η υπόλοιπη Ευρώπη. «Η Γερμανία πρέπει να αυξήσει και τους μισθούς της», αντέτεινε με νόημα ο κ. Τίμερμανς.

ΠΗΓΗ
https://www.sofokleousin.gr/vemper-kata-tsipra-gia-ta-metra-yper-oikonomika-asthnesteron

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates