.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ BOOKING.COM ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ !!!

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ BOOKING.COM(ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_19.html






Απίστευτη καταγγελία για το booking.com: Δεν εκδίδουν φορολογικά παραστατικά στις κρατήσεις στην Ελλάδα

Μια απίστευτη καταγγελία έγινε πριν από λίγο στο mononews.gr. για τον τρόπο λειτουργίας της διάσημης ταξιδιωτικής πλατφόρμας booking. com. Πριν από λίγες ημέρες Έλληνας επιχειρηματίας μέσω του booking.com προχώρησε σε κράτηση δωματίου σε διάσημο ξενοδοχείο στο Ναύπλιο. Ο επιχειρηματίας με την σύζυγο του η οποία επίσης είναι επιχειρηματίας πράγματι έφτασαν στον προορισμό τους. Σήμερα όμως που έκαναν check out το ξενοδοχείο τους ενημέρωσε ότι δεν δύναται α εκδώσει το νόμιμο φορολογικό παραστατικό. Η κράτηση στο booking.com έγινε μέσω της εταιρίας που διατηρεί το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Για την ακρίβεια η διεύθυνση του ξενοδοχείου τους ενημέρωσε ότι το φορολογικό παραστατικό θα πρέπει να εκδοθεί από το πρακτορείο μέσω του οποίου «έκλεισαν» το δωμάτιο.

Το ζευγάρι επικοινώνησε αμέσως με το booking.com. Σε συνομιλία που είχαν με μια Ελληνίδα, με το όνομα Αμαλία, τους εξήγησε ότι στις κρατήσεις που γίνονται μέσω της πλατφόρμας δεν εκδίδονται παραστατικά. Το γεγονός ότι δεν εκδίδονται παραστατικά το αναγράφει και το voucher που εκδόθηκε από το booking.com και στάλθηκε μέσω email στο παραλήπτη (βλέπε φωτό παρακάτω).


Μάλιστα το booking.com αναγράφει ότι συνεργάζεται με ένα γραφείο το AGODA. Το Αgoda φαίνεται να είναι θυγατρική του booking.com με έδρα την Σιγκαπούρη. Επί της ουσίας μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί το νομικό παραστατικό με αποτέλεσμα η εταιρία που έκανε την κράτηση να μην μπορεί να δικαιολογήσει την δαπάνη.

Είναι σαφές ότι η πρακτική αυτή εγείρει ερωτηματικά μείζονος σημασίας:
  • Το ξενοδοχείο εκ της νομοθεσίας υποχρεούται να εκδώσει νόμιμο παραστατικό η όχι;
  • Ποια κενά της ελληνικής νομοθεσίας εκμεταλλεύεται το booking.com έτσι ώστε να μην εκδίδει τα νόμιμα παραστατικά;


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates