.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΜΕ WI-FI !!!





Για γέλια και για κλάματα...


Έως τα τέλη Μάιου εκτιμάται ότι θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση wi-fi σε όλα τα οχήματα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ προκειμένου όσοι τα χρησιμοποιούν να έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο χωρίς να καταναλώνουν τα δεδομένα των προγραμμάτων τους από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο τουλάχιστον μιας ώρας και αρχικά σε κάθε hot spot προβλέπεται η δυνατότητα ταυτόχρονης πρόσβασης σε 50 χρήστες ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τον διπλασιασμό των χρηστών το αμέσως επόμενο διάστημα από τη λειτουργία του προγράμματος. Τα σημεία σύνδεσης εκτός των οχημάτων θα βρίσκονται σε στάσεις και αποβάθρες σε όλο το μήκος των δικτύων.

Σύμφωνα με υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το πρόγραμμα έχει αρχικό προϋπολογισμό 11,8 εκατομμύρια και ο υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να λειτουργεί για τουλάχιστον τρία χρόνια απρόσκοπτα και να έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται περισσότερους χρήστες .

Το έργο περιλαµβάνει την προµήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σηµείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρµογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχηµάτων .

Συνολικά θα τοποθετηθούν router σε περίπου 2.000 οχήµατα που είναι ενεργά και δροµολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κανονικά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σηµείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σηµεία, προκειµένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates