.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΣΤΟ 65% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Η PQH
Και όλα αυτά με την ανοχή της κυβέρνησης....


Τι γράφει το banks.com.gr :

Η γραφειοκρατία είναι αλήθεια πως μειώθηκε. Ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες με το τέρας του κρατισμού και της γραφειοκρατίας ώστε τελικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι λιγότερα ενώ ορισμένα από αυτά μπορούν να κατατεθούν μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Οι αριθμοί όμως δεν βελτιώνονται.

Το 35% των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών που υποβάλλουν αίτημα για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό εντάσσεται και ρυθμίζει τα χρέη του, ενώ απορρίπτεται το 65% των αιτήσεων.

Κυρίως απορρίπτονται αιτήματα επιχειρήσεων που έχουν οφειλές σε περισσότερους από έναν πιστωτή– και συγκεκριμένα σε τράπεζες- και η διαδικασία διευθέτησης επιβλέπεται από συντονιστή.

Αντίθετα, σε ικανοποιητικά επίπεδα κινείται η επιτυχία των διμερών διαπραγματεύσεων (1 προς 1), δηλαδή αυτών που γίνονται μεταξύ του οφειλέτη κα του πιστωτή (κατά βάση μία τράπεζα) που κατέχει άνω του 85% του χρέους της επιχείρησης.

Ακόμη ικανοποιητικό είναι το ποσοστό των ρυθμίσεων για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία, ενώ ανάλογα κινούνται και οι ρυθμίσεις για τους αγρότες.

Εξαίρεση στον γενικό κανόνα είναι οι οφειλές αγροτών προς την εκκαθαρίστρια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας PQH, όπου το ποσοστό επιτυχούς ρύθμισης είναι χαμηλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates