.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΑΜΟΥΘ: ΧΑΚΕΡΣ ΕΚΛΕΨΑΝ BITCOIN ΑΞΙΑΣ 40.000.000$ !!!





Bloomberg: Πώς οι χάκερς κατάφεραν να κλέψουν Bitcoin αξίας 40 εκατ. δολαρίων


Η Binance, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε ότι χάκερς έκλεψαν 7.000 Bitcoins αξίας περίπου 40 εκατ. δολαρίων μέσω μίας ενιαίας συναλλαγής σημειώνοντας «μεγάλης κλίμακας παραβίαση ασφαλείας». Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα μία μακράς σειράς κλοπών που έχουν καταγραφεί στο χώρο του ψηφιακού νομίσματος.

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν μια «ποικιλία τεχνικών», προκειμένου να αποσπάσουν ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων χρηστών, δήλωσε η Binance στην ιστοσελίδα της. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί που έχουν επηρεαστεί αλλά δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί, δήλωσε η εταιρεία. Τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, υποχώρησαν περίπου 3% μετά την αποκάλυψη, αλλά στη συνέχεια κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ασφαλείας για τους χρήστες, ασφαλιστικό ταμείο έκτακτης ανάγκης, για να καλύψει το περιστατικό εξ ολοκλήρου και δεν θα επηρεαστούν τα χρήματα των χρηστών, ανέφερε.

Η συναλλαγή περιορίστηκε στο hot wallet της Binance, το οποίο περιέχει περίπου το 2% των Bitcoin της εταιρείας, σύμφωνα με τη δημοσίευση. Τα υπόλοιπα wallets είναι ασφαλή, είπε η εταιρεία.

Τα 7.000 Bitcoins αξίζουν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, βάσει της τρέχουσας αποτίμησης που υπολογίζει το Bloomberg. Το Bitcoin περιόρισε την πτώση στο 0,5% το πρωί στο Λονδίνο, ενώ είχε υποχωρήσει έως και 3,1% την Τρίτη. Ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto επίσης βυθίστηκε.

«Οι χάκερς είχαν την υπομονή να περιμένουν και να εκτελέσουν άριστα ενορχηστρωμένες ενέργειες μέσω πολλαπλών, φαινομενικά ανεξάρτητων λογαριασμών στην κατάλληλη στιγμή», σύμφωνα με τον Zhao Changpeng, CEO της Binance. «Πρέπει να διεξάγουμε λεπτομερή έλεγχο ασφαλείας. Η επισκόπηση ασφαλείας θα περιλαμβάνει όλα τα μέρη των συστημάτων και των δεδομένων μας. «

Η Binance εκτιμά ότι η επιθεώρηση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, οπότε όλες οι καταθέσεις και οι αναλήψεις θα αναβληθούν, ενώ η διαπραγμάτευση θα συνεχίσει προκειμένου οι επενδυτές να προσαρμόσουν τις θέσεις τους. Οι χάκερς μπορεί να ελέγχουν ακόμα μερικούς λογαριασμούς χρηστών και ίσως να «τις χρησιμοποιήσουν για να επηρεάσουν τις τιμές», ανέφερε η εταιρεία.

Οι χάκερς διαμόρφωσαν τη συναλλαγή με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακάμψουν τους υφιστάμενους ελέγχους ασφαλείας και η Binance δεν μπόρεσε να την εμποδίσει πριν εκτελεστεί. Μόλις η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, πυροδότησε το συναγερμό της εταιρείας και όλες οι επιπλέον αποσύρσεις νομισμάτων σταμάτησαν αμέσως.

Σε ένα tweet που συνδέεται με την υπόθεση, ο Zhao είπε ότι δεν ήταν «η καλύτερη των ημερών, αλλά θα μείνουμε διαφανείς».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates