.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ !!!

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΩΝ
Υποχρέωση καταβολής μέσω τράπεζας της αποζημίωσης απόλυσης περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας.



Υποχρέωση καταβολής μέσω τράπεζας της αποζημίωσης απόλυσης περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, από 1.7.2019 οι αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ο αντίστοιχος φόρος της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) στον οποίο υποβάλλονται, κατατίθενται από τους εργοδότες μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από την οικεία τράπεζα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών και του Δημοσίου.

Παράλληλα, η υποχρέωση καταβολής μέσω τράπεζας αφορά και την αποζημίωση και τις ασφαλιστικές εισφορές των πρακτικώς ασκούμενων και των μαθητευόμενων. Δηλαδή από 1.7.2019 οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των μαθητευόμενων, σπουδαστών και φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση ή μαθητεία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όπου προβλέπονται, κατατίθενται από τις επιχειρήσεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από την οικεία τράπεζα στους λογαριασμούς των ανωτέρω δικαιούχων και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών.

Για τον σκοπό αυτό, κάθε υπόχρεη επιχείρηση υπογράφει σχετική σύμβαση με τράπεζα που επιλέγει. Η μη τήρηση της υποχρέωσης της παρ. 1 συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις τη διακοπή της σύμβασης μαθητείας ή πρακτικής άσκησης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και τον αποκλεισμό τους από τα προγράμματα μαθητείας και πρακτικής άσκησης για δύο έτη.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates