.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΣΤΙΑΣΗ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ !!!

 



ΕΣΤΙΑΣΗ: Οι επαγγελματίες βλέπουν την κίνηση στα μαγαζιά τους να μειώνεται το τελευταίο δίμηνο, ενώ τα χρέη γίνονται θηλιά για μία στις τρεις επιχειρήσεις. Η αύξηση στον τζίρο από τον Μάιο -αναμενόμενη, αν ληφθεί υπόψη ότι η σύγκριση γίνεται με περίοδο lockdown- εξανεμίστηκε, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από τον Νοέμβριο και τα οποία αυστηροποιούνται εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Εξάλλου τέσσερις καλοί μήνες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες 20 μηνών, όπως λέει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), που εκτιμά τις απώλειες της πανδημίας άνω του 50% για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Σήμερα, έχοντας ξοδέψει σε προμηθευτές ακόμη και δανεικά για να υποδεχθούν την πελατεία τους, φοβούνται τα χειρότερα, ειδικά αν η κυβέρνηση τους καλέσει εκ νέου να λειτουργήσουν στην πραγματικότητα τρεις ώρες, 21:00 - 24:00. Οι επιχειρήσεις δεν είναι βιώσιμες κάτω από αυτές τις συνθήκες, σημειώνουν επαγγελματίες που αναρωτιούνται «εάν έχει μπει σιωπηλά σε εφαρμογή η έκθεση Πισσαρίδη, που θεωρεί όλες τις μικρές επιχειρήσεις βαρίδι για την ελληνική οικονομία».

Υπενθυμίζουν δε με νόημα τη μαζικότητα της απεργίας της 16ης Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates