.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΩΡΟ...ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ ΕΩΣ 2.100€ !!!

 



Συγκέντρωση και μοτοπορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι διανομείς της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τσουχτερά πρόστιμα έως 2.100 που κοινοποιήθηκαν στις 20 Δεκέμβρη από το υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα πρόστιμα αυτά σχετίζονται με τα υποχρεωτικά rapid test που δηλώθηκαν εκπρόθεσμα κατά την περίοδο από 18 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είδαμε τέτοιο υπερβάλλον ζήλο από τον κύριο Χατζηδάκη για να πάρουν οι διανομείς το Δώρο Χριστουγέννων, για να πάει κάποιος εργοδότης στο αυτόφωρο ή να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Το 80% των εργαζομένων του κλάδου δεν πήρε καθόλου Δώρο ή πήρε ένα «φιλοδώρημα» καθώς 3 στους 4 συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι!»

Πρόστιμα από το υπ. Εργασίας έως 2.100€ αντί για δώρο Χριστουγέννων πήραν φέτος οι διανομείς!

Δεν πάει άλλο! Συγκέντρωση/Μοτοπορεία

Πέμπτη 30 Δεκέμβρη, στις 10.30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Για άλλη μια φορά, ρίχνουν την ευθύνη στους εργαζόμενους, με τσουχτερά πρόστιμα! Συγκεκριμένα, στις 20/12 κοινοποιήθηκαν πρόστιμα έως 2.100 ευρώ από το υπ. εργασίας μέσω της ειδικής πλατφόρμας «για την στήριξη εργαζομένων»! Τα πρόστιμα αφορούν τα υποχρεωτικά και πανάκριβαrapid test τα οποία έγιναν/δηλώθηκαν εκπρόθεσμα το χρονικό διάστημα από 18 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου. Το ύψος του προστίμου ορίζεται στα 300€ (πλήρη απασχόληση) και 150€ (μερική απασχόληση)/ ανά τέστ, τιμωρώντας έτσι τους συναδέλφους για την ανικανότητα της ίδιας της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας κι αφού έχουν θησαυρίσει διάφορα διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία.

Το υπουργείο εργασίας μετέτρεψε το Δώρο Χριστουγέννων σε βαρύ πρόστιμο!

Φυσικά δεν είδαμε τέτοιο υπερβάλλον ζήλο από τον κύριο Χατζηδάκη για να πάρουν οι διανομείς το Δώρο Χριστουγέννων, για να πάει κάποιος εργοδότης στο αυτόφωρο ή να του επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Το 80% των εργαζομένων του κλάδου δεν πήρε καθόλου Δώρο ή πήρε ένα «φιλοδώρημα» καθώς 3 στους 4 συνεχίζουν να είναι ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι!

Όλα για τους εστιάτορες και τους μαγαζάτορες!

Είναι επικίνδυνοι για τις ζωές μας! Σα να μη έφταναν τα παραπάνω, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την έξαρσης της διασποράς του κορονοϊού και την μετάλλαξη «Όμικρον», με την ισχύ των νέων μέτρων να ξεκινάει στις 3/1, μη τυχόν και χαθεί αυτή η πολύτιμη περίοδος των Χριστουγέννων για τα κέρδη των εργοδοτών και τα έσοδά της κυβέρνησης! Μάλιστα, με την εφαρμογή των νέων μέτρων οι εργαζόμενοι του κλάδου στην εστίαση συνολικά, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξής (αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναστολή εργασίας, απαγόρευση απολύσεων), μιας και αρκετοί συνάδελφοι λόγω του περιορισμένου ωραρίου είτε θα έχουν μείωση ωραρίου, είτε θα βγουν σε «ιδιότυπη αναστολή» επιβεβλημένη από τον εργοδότη, είτε θα απολυθούν!

Να ακυρωθούν τα εκδικητικά και δυσβάσταχτα πρόστιμα του υπ. Εργασίας
Να ενισχυθεί πραγματικά το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία
ΔΩΡΕΑΝ rapid test ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ενίσχυση όλων τον εργαζομένων του κλάδου για όσο διάστημα διαρκούν τα νέα μέτρα για την πανδημία.
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην Εστίαση και τον Τουρισμό, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Στην ασυδοσία του υπουργείου και των εργοδοτών απαντάμε με αγώνες!

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται...

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates