.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΡΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΤτΕ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Πανηγυρίζουν για την πλασματική μείωση των κόκκινων δανείων στους χαλκευμένους ισολογισμούς των τραπεζών, που αντί για 150 Δις, τα εμφάνιζαν λίγο πάνω από τα 100 Δις, προκειμένου, έτσι, να κρύψουν την ανεπάρκεια των προβλέψεων, που επειδή δεν ξεπερνούν τα 60 Δις, οδηγούν νομοτελειακά τις ελληνικές τράπεζες σε νέα ανακεφαλαιοποίηση, με τα όσα .... δυσάρεστα ... αυτή συνεπάγεται. 
Και οι πανηγυρισμοί τους αυτοί έχουν την ίδια συνταγή της ενσυνείδητης και στρατηγικά επισφαλούς πιστωτικής επέκτασης της δεκαετίας 2000-2009, τότε που η δημιουργική λογιστική οδήγησε την χώρα στην φούσκα του ΑΕΠ και τον, εκ της αιτίας αυτής, δημοσιονομικό εκτροχιασμό. 
Έτσι, σήμερα, όπως και τότε, κυβέρνηση, τράπεζες και ΤτΕ (και μαζί τους τώρα και οι δανειστές) έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν, όχι επειδή μείωσαν τα κόκκινα δάνεια στην πράξη, επειδή κάποια από αυτά άρχισαν, έστω και στοιχειωδώς, να εξυπηρετούνται από την φτωχοποποιημένη ελληνική κοινωνία, αλλά επειδή, άκουσον-άκουσον, οι τράπεζες τα ξεφορτώθηκαν από τους ισολογισμούς τους, κρύβοντάς τα κάτω από το λογιστικό χαλί των εκχωρήσεων και των μεταβιβάσεων σε εταιρείες διαχείρισης και funds. 
Το αποτέλεσμα του νέου αυτού χρηματοπιστωτικού στρουθοκαμηλισμού είναι αυτονόητο ακόμη και στους αδαείς. Τα κόκκινα δάνεια μειώνονται στους ισολογισμούς των τραπεζών, την ώρα που συνεχίζουν να αυξάνονται στην κοινωνία, που θα τα ξαναπληρώσει μέσα από τον φαύλο κύκλο της επόμενης ανακεφαλαιοποίησης και του αέναου tax credit, την ώρα που, για τα ίδια αυτά δάνεια, θα οδηγείται στο εκτελεστικό απόσπασμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Η επιτυχία του εγχειρήματος είναι για βραβείο Νόμπελ, αφού βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές τραπεζικο Triple Play : Πλειστηριασμοί + Ανεκεφαλαιοποίηση + Tax Credit !!!    


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates