.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBOR: 100.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η HSBC ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!

ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Η HSBC Holdings Plc συμφώνησε να καταβάλει 100 εκατομμύρια δολάρια για την επίλυση μιας δίκης η οποία είχε σχέση με μονοπωλιακές πρακτικές, κι αφορούσε σε επενδυτές, που βρίσκονταν μεταξύ άλλων και στη Βαλτιμόρη, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Yale, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ζημιώθηκαν όταν αγόραζαν τίτλους που συνδέονταν με το χειραγωγημένο διατραπεζικό επιτόκιο (Libor).




Ο προτεινόμενος διακανονισμός από την τράπεζα που εδρεύει στο Λονδίνο ακολουθεί παρόμοιες συμφωνίες που πραγματοποίησε ο όμιλος επενδυτών με την Barclays Plc, την Citigroup Inc. και, πιο πρόσφατα, την Deutsche Bank AG για παρόμοιες κατηγορίες. Η όποια διευθέτηση θα πρέπει να εγκριθεί από τον ομοσπονδιακό δικαστή στο Μανχάταν.

Οι επενδυτές ισχυρίστηκαν ότι από το 2007 η HSBC συνεργάστηκε με άλλες τράπεζες για να μειώσει το επιτόκιο Libor και να ελαχιστοποιήσει το ποσό που οι επιχειρήσεις έπρεπε να πληρώσουν για τις επενδύσεις που συνδέονταν με αυτό. Οι επενδύσεις που συνδέονταν με το Libor περιλάμβαναν ανταλλαγές ενεργητικού, εξασφαλισμένες υποχρεώσεις χρέους και συμφωνίες προθεσμιακών επιτοκίων.


Οι επενδυτές δήλωσαν στην αίτησή τους για την προκαταρκτική έγκριση την Πέμπτη ότι η συμφωνία είναι ουσιαστικά δίκαιη, λαμβάνοντας υπόψη τα εμπόδια που θα αντιμετώπιζαν για να πάρουν μια θετική απόφαση του δικαστηρίου στην εξαετή υπόθεση που βρίσκεται επί του παρόντος ενώπιον ενός δευτεροβάθμιου δικαστικού σώματος.

"Αυτή τη διαφορά παρουσιάζουν τα συμβαλλόμενα μέρη και το δικαστήριο με στόχο την κατανόηση εξαιρετικά πολύπλοκων παράγωγων μέσων σε μια αδιαφανή και άναρχη αγορά", σύμφωνα με τη σχετική κατάθεση του δικαστηρίου.



ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates