.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ "ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ" ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ'ΑΡΙΘΜ. 2/2018
Με αυτή την παραδοχή αναιρέθηκαν βουλεύματα που είχαν προσμετρήσει σε καταδικασμένο στην υπόθεση του σκανδάλου της Energa-Hellas Power, το χρόνο που ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ως χρόνο προφυλάκισης.




Ο κατ´ οίκον περιορισμός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση - το λεγόμενο «βραχιολάκι» - δεν αφαιρείται από το χρόνο προσωρινής κράτησης γιατί κατά την κρίση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου πρόκειται για περιοριστικό όρο που μπορεί να επιβληθεί σε κατηγορουμένους.

Συνεπώς, ο χρόνος με «βραχιολάκι» και οι ημέρες τυχόν προφυλάκισης δεν αθροίζονται για τον κατηγορούμενο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την υπ' αριθμ. 2/2018 απόφαση της Ποινικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία κρίθηκε ότι ο χρόνος της ηλεκτρονικής επιτήρησης δεν αφαιρείται από το χρόνο προφυλάκισης.


Με αυτή την παραδοχή αναιρέθηκαν βουλεύματα που είχαν προσμετρήσει σε καταδικασμένο στην υπόθεση της Energa-Hellas Power, το χρόνο που ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ως χρόνο προφυλάκισης.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά στην πρόβλεψη της παραγράφου 2 του άρθρου 283Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η οποία αναφέρει ότι «λόγω της βαρύτητας και του επαχθούς χαρακτήρα του όρου του κατ΄ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, κατά κυριολεξία μέτρου δικονομικού καταναγκασμού, ορίζεται ότι ο περιοριστικός αυτός όρος αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς και η προσωρινή κράτηση σε σχέση με τη διάρκεια, τα ανώτατα όρια, την εξακολούθηση ή διακοπή του και την επανεξέτασης του στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα».



ΠΗΓΗ: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates