.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΝΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Ο μοναδικός τρόπος για να κλέψεις νόμιμα και ακίνδυνα μια τράπεζα, είναι πρώτα να την ιδρύσεις ή να την εξαγοράσεις. Δηλαδή να γίνεις τραπεζίτης !!!


Ιδρύεις ή εξαγοράζεις μια τράπεζα, με κεφάλαιο κάποια, όχι πολλά, εκατομμύρια ευρώ. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμη και όταν δεν έχεις δεκάρα τσακιστή για την εξαγορά, η τράπεζα που εξαγοράζεις σε δανείζει για να κάνεις την συναλλαγή. Γι' αυτό, αγαπητέ ληστή τραπεζών, θα παρατήρησεις ότι, σχεδόν όλοι οι τραπεζίτες, προτιμούν να εξαγοράζουν τράπεζες, ακόμη και χρεοκοπημένες, αντί να τις ιδρύουν από το μηδέν, αφού το "μηδέν" απαιτεί ίδια κεφάλαια που, τις περισσότερες φορές, οι απατεώνες δεν διαθέτουν. Άσε που ο καλός απατεώνας είναι αυτός που κάνει δουλειά χωρίς λεφτά, αφού ο άγραφος νόμος της αγοράς υπαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά ότι "με λεφτά κάνουν δουλειές όλοι, ακόμη και οι χαζοί".

Με όχημα λοιπόν την τράπεζα που απέκτησες κατά την προηγούμενη παράγραφο, μαζεύεις πχ 5, 10, 20, 50, κλπ Δις καταθέσεις.

Χάρη όμως στην πάγια νομολογία του Άρειου Πάγου περί τραπεζικών καταθέσεων και ανώμαλης παρακαταθήκης, τα χρήματα των καταθέσεων της προηγούμενης παραγράφου γίνονται αυτόματα δικά σου, αφού, μετά την κατάθεσή τους στην τράπεζα, παύουν να ανήκουν κατά κυριότητα στους καταθέτες που στα εμπιστεύθηκαν.



Αφού, λοιπόν, τα χρήματα των καταθέσεων γίνουν κατά την προηγούμενη παράγραφο δικά σου, δηλαδή της τράπεζάς σου, είναι σχετικά εύκολο να βρεις τον τρόπο να τα σηκώσεις, όπως και όποτε θέλεις εσύ από τα ταμεία, αβίαστα, ακίνδυνα και αβασάνιστα, χωρίς να κινδυνεύσεις να κατηγορηθείς ποτέ για ληστεία, κλοπή ή υπεξαίρεση, επειδή, σύμφωνα με την κοινή λογική και την ισχύουσα νομοθεσία, είναι αδύνατο να κλέψεις ή να ληστέψεις εσύ ο ίδιος - δλδ η τράπεζα -  τον εαυτό σου ή να υπεξαιρέσεις την περιουσία σου, που σου ανήκει κατά κυριότητα και, μάλιστα, με την βούλα του ΑΠ.

Έτσι, φτάνει κάποια στιγμή νομοτελειακά η ώρα που η τράπεζα που ίδρυσες ή εξαγόρασες σκάει, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας της να εξυπηρετήσει τις καταθέσεις των πελατών της, αφού τις έχεις ήδη προηγουμένως ληστέψει νόμιμα, εσύ ο ίδιος, κατά τα διαλαμβανόμενα της προηγούμενης παραγράφου. 


Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς, αφού, επειδή κατά τον κανόνα υπ' αριθ. 11 της "Monopoly", ο τραπεζίτης δεν πτωχεύει ποτέ, επεμβαίνει αμέσως το κράτος, που διασώζει την χρεοκοπημένη σου τράπεζα με πακέτα ενίσχυσης ρευστότητας, κεφαλαιακής επάρκειας και εγγυήσεις του δημοσίου, που τα χρεώνει, μεταξύ άλλων, ακόμη και στους καταθέτες που λήστεψες εσύ ο ίδιος, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου και την πάγια νομολογία του ΑΠ.  Όχι βέβαια ηθικά, αλλά, όμως, σε κάθε περίπτωση, νόμιμα ή, τουλάχιστον, νομιμοφανώς και νομότυπα, για να μην προκαλέσεις ποτέ τον καθωσπρεπισμό της ανώτατης βαθμίδας της ελληνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα δε επειδή τυγχάνει συντεχνία μεγαλοκαταθετών που, μάλιστα, εξαιρείται και από τις διατάξεις του πόθεν έσχες. Με λίγα λόγια, δεν προκαλείς ποτέ τον καθωσπρεπισμό και την ανησυχία στα πελατάκια που δάγκωσες πρώτα και καλύτερα.

Αν το κανόνι είναι μεγάλο και τα πακέτα ενίσχυσης δεν φτάνουν για να εξυπηρετηθούν όλες οι καταθέσεις, τότε, για να σε βοηθήσει το κράτος να μην κλείσεις την τράπεζα που χρεοκόπησες, νομοθετεί μέχρι και capital controls, με τα οποία απαγορεύει στους καταθέτες να έχουν το θράσος να σου ζητούν στα γκισέ όλα τα χρήματα των καταθέσεων που σου εμπιστεύθηκαν. 

Και αν το κανόνι είναι μεγαλύτερο, μην ανησυχείς, γιατί τότε το κράτος σε προστατεύει ακόμη περισσότερο, με το κούρεμα και την εγγύηση των καταθέσεων. Κουρεύει όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, που έτσι διαγράφονται από τις υποχρεώσεις σου και, τις υπόλοιπες, αυτές κάτω των 100.000 ευρώ, σου τις χαρίζει, αναθέτοντας την απόδοσή τους στο ΤΕΚΕ, που τις εγγυάται σύμφωνα με την ισχύουσα ειδική νομοθεσία.

Τώρα γιατί γελάς πονηρά ;;; Επειδή άκουσες ΤΕΚΕ, στο οποίο οι τραπεζίτες χρωστάνε  ακόμη και τις εισφορές τους ;;; Επειδή, με τα λιγότερα από τα 2 Δις που διαθέτει σήμερα το ΤΕΚΕ, πιστεύεις ότι είναι και μαθηματικά ακόμη αδύνατο να αποδοθούν περισσότερα από 80 Δις εγγυημένες καταθέσεις στα κορόιδα ;;; Κάνεις λάθος. Το κράτος, ως μεγαλύτερος απατεώνας, ακόμη και από εσένα τον ίδιο, έχει λάβει τα μέτρα του και λειτουργεί με ανώτερα μαθηματικά από αυτά που διδάσκονται σε σχολεία και πανεπστήμια. Οι εξαιρέσεις και οι συμψηφισμοί με τα δάνεια, κόκκινα και ενήμερα, στην απόδοση των εγγυημένων καταθέσεων, είναι τέτοιοι και τόσοι, που τα 2 Δις του ΤΕΚΕ, όχι μόνο θα φτάσουν, αλλά, στο τέλος, όσο και να σου φαίνεται παράξενο, θα περισσέψουν. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείς ούτε γι' αυτό.  

Εσύ, εν τω μεταξύ, τα χρήματα των καταθέσεων που λήστεψες νόμιμα από τους αφελείς που τα εμπιστεύθηκαν στην τράπεζα που χρεοκόπησες, τα σήκωσες από τα ταμεία, όχι σε μετρητά, αφού δεν είσαι κορόιδο όπως ο Παλαιοκώστας, ο Ρωχάμης ή ο Βερνάρδος, αλλά τα μετέφερες, με εμβάσματα νόμιμων συναλλαγών, μέσα από το σύστημα Target2, με τελικό προορισμό το εξωτερικό. Εκεί λοιπόν, επειδή δεν πρέπει να σε περάσει ποτέ κανείς για κλέφτη, τα επένδυσες στο όνομα και για λογαριασμό της τράπεζας που χρεοκόπησες, σε διάφορες εξωτικές επενδύσεις, ακόμη και σε φιλέτα του real estate στην Αλάσκα. Έτσι λοιπόν, αγόρασες πχ ακίνητα, χρεόγραφα και κάθε λογής διάφορα χρηματοοικονομικά σκουπίδα, των οποίων, όμως, ο υποκρυπτόμενος πωλητής στην τράπεζα που χρεοκόπησες ήσουν εσύ ο ίδιος, που εισέπραξες έτσι τα τιμήματα των αντίστοιχων συμβάσεων σε κάποιο φορολογικό παράδεισο, μέσα από κάποια εταιρεία που κάποια στιγμή βρέθηκε τυλιγμένη μέσα σε κάποια "papers", με μπροστινό αχυράνθρωπο και αυτοφωράκια έναν ντόπιο λογιστή, δικηγόρο ή, ακόμη, και ένα έκπτωτο ή ξεπεσμένο μέλος κάποιας πανίσχυρης βασιλικής οικογένειας, με 200 παιδιά, ανήψια και εγγόνια, που αν και δεν έχει καμία σχέση με το παλάτι, έχει την τύχη να κουβαλάει το ίδιο βαρύγδουπο ονοματεπώνυμο του αδελφού, του εξαδέλφου ή του θείου "Ruler".

Κάπως έτσι γίνεσαι πλούσιος, σε αντίθεση με τους κοινούς ληστές των τραπεζών, που σαπίζουν στις φυλακές όλου του κόσμου. Και έτσι, φτάνει κάποτε, ξανά, νομοτελειακά, η στιγμή που ψάχνεσαι που ακριβώς θα επενδύσεις το χρήμα που έβγαλες στην πλάτη των κορόιδων που εμπιστεύθηκαν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα που χρεοκόπησες. Όσο όμως και να ψάξεις, δεν θα βρείς πουθενά στον πλανήτη έναν επενδυτικό προορισμό φιλικότερο στους απατεώνες από την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, θα αποφασίσεις και εσύ να κάνεις το μεγάλο βήμα, ακολουθώντας τον χρυσό κανόνα του δολοφόνου που επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Και αυτά που κατάφερες να βάλεις τελικά στην άκρη, αφού πρώτα εξαγόρασες την σιωπή των κυβερνήσεων, των εποπτικών αρχών και των διάφορων "θεσμών", που διέσωσαν, μαζί με όλες τις υπόλοιπες, και την δική σου τράπεζα, φορτώνοντας στους υπόλοιπους Έλληνες μνημόνια διαρκείας πολλών δεκαετιών, σήμερα τα επενδύεις σε κάποια από τις δήθεν αλλοδαπές εταιρείες διαχείρισης και τα funds, που συνωστίζονται στην ουρά για να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια της τράπεζάς που εσύ χρεοκόπησες στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν, ακόμη και η χρεοκοπία σου, λειτουργεί δημιουργικά, όπως και η λογιστική με την οποία την έχτισες. Και βαφτίζεται "asset", ακόμη και όταν ξεπουλιέται κάτω από το 2% της ονομαστικής της αξίας. Και, με την ίδια αυτή δημιουργικότητα, βαφτίζει εσένα στρατηγικό επενδυτή και τα θύματά σου στρατηγικούς κακοπληρωτές, επειδή δικαίως αρνούνται, μπορούν δεν μπορούν, να πληρώσουν για τρίτη φορά τα σκασμένα δάνεια της τράπεζας που εσύ χρεοκόπησες. Αυτά που τα έχουν ήδη πληρώσει, μια φορά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και μία φορά με το tax credit, και που θα τα ξαναπληρώσουν ακόμη μια φορά στο μέλλον, όταν θα σκάσουν οι εγγυήσεις ΕΔ της τράπεζας που χρεοκόπησες στην ΕΚΤ. Αν εν τω μεταξύ δεν τους προλάβουν οι συμβολαιογράφοι, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Εν τω μεταξύ, για κάθε ενδεχόμενο, πρέπει να φροντίσεις να χτίσεις και την υπερασπιστική σου γραμμή, αν ποτέ κληθείς να λογοδοτήσεις στην, άσχετη με το τραπεζικό οικονομικό έγκλημα, ελληνική δικαιοσύνη. Θα τους πεις λοιπόν - και αυτοί, μην ανησυχείς, θα σε πιστέψουν -  ότι, η τράπεζα που εσύ χρεοκόπησες, βάζοντας στο χέρι τις καταθέσεις των αφελών που στις εμπιστεύθηκαν, δεν χρεοκόπησε εξ' αιτίας σου, αλλά εξ' αιτίας των δανειοληπτών, επειδή είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και, έτσι, σήμερα, δεν επιστρέφουν τα χρήματα των καταθέσεων που δήθεν τους δάνεισες. Θα τους πεις λοιπόν ότι, τα χρήματα των καταθέσεων, δεν τα έφαγες εσύ, αλλά οι δανειολήπτες. Και, εισαγγελείς και δικαστές θα σε πιστέψουν, επειδή δεν ξέρουν γράμματα, αφού, μη γνωρίζοντας το κλαδικό λογιστικό σχέδιο των τραπεζών, πιστεύουν ακόμη - όπως και οι δημοσιογράφοι, αλλά και πολλοί καθηγητές των οικονομικών - ότι τα δάνεια χορηγούνται από τις καταθέσεις, ενώ εσύ, που τις καταθέσεις τις έβαλες ο ίδιος στο χέρι, γνωρίζεις καλά την αλήθεια, ότι δηλαδή είναι τα δάνεια που δημιουργούν καταθέσεις και όχι οι καταθέσεις τα δάνεια. Και αν τύχει και βρεθεί στον δρόμο σου κάποιος εισαγγελέας που ξέρει γράμματα,  μην ανησυχείς και πάλι, γιατί υπάρχει και σε αυτό το πρόβλημα λύση. Θα ζητήσεις να κληθούν ως μάρτυρες οι καθ΄ύλην αρμόδιοι επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος, που θα καταθέσουν ενόρκως, επιβεβαιώνοντας, λέξη προς λέξη, ότι την τράπεζα την χρεοκόπησαν οι δανειολήπτες, που τσέπωσαν με τα δάνεια που τους χορήγησες όλο το χρήμα των καταθέσεων που εξαερώθηκε από τα ταμεία της. Εδώ έχουν καταθέσει άλλα κι' άλλα. Θα φοβηθούν να καταθέσουν αυτό, που είναι μάλιστα λογικοφανές και πιστευτό ;;; Εδώ κατέθεσαν το 2013 στον Γ. Δραγάτση, ότι, στα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τηρήθηκε ολόκληρο το σχετικό νομοκανονιστικό πλαίσιο των ΠΔΤΕ της ΤτΕ και, μάλιστα, καλούμενοι εκ νέου, πριν λίγες μόλις ημέρες, ξανά από τον Γ. Δραγάτση, επανέλαβαν και επαναβεβαίωσαν την ίδια αυτή κατάθεση, προκειμένου το "Πόρισμα Καλούδη" να παραμείνει θαμένο στο αρχείο. Μην ανησυχείς λοιπόν, ούτε για την δικαιοσύνη, αφού εκτός από τυφλή, είναι ταυτόχρονα και κουφή και μουγκή.

Αν θέλεις λοιπόν να κλέψεις μια τράπεζα, μη γίνεις ποτέ ληστής, γιατί αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις στην φυλακή. Γίνε τραπεζίτης !!!

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς ασυμπτωματική 


    





  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates