.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΣΕ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ 2 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ !!!

ΣΤΑ 50.000.000 ΕΥΡΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, αντιρρήσεων και διαμαρτυριών και μετά από συζήτηση που διήρκησε πέντε περίπου ώρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει η επόμενη φάση του master plan για την αξιοποίηση των στρατοπέδων Σολωμού και Παντοκράτορα. Τα στρατόπεδα σήμερα ανήκουν στο Υπουργείο Άμυνας. Ο Δήμος Πρέβεζας διεκδικεί την παραχώρησή τους, προκειμένου και σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε στην θέση τους να κατασκευαστούν δύο πεντάστερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.




Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, το θέμα των στρατοπέδων ταλανίζει χρόνια την Πρέβεζα. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην διεκδίκησή τους, με βάση ένα σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης που απαιτεί μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια και συνάμα ετήσιο χαράτσι που θα καταβάλλεται στο ταμείο του στρατού, έχει εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και πολλά ερωτήματα.

Η πρώτη φάση της μελέτης, που εκπονήθηκε από ιδιωτικό γραφείο, θα αποτελέσει ουσιαστικά την βάση των συζητήσεων με τον στρατό.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο στρατόπεδο Παντοκράτορα, που βρίσκεται σε μία εξαιρετικά πλεονεκτική θέση της Πρέβεζας θα αναπτυχθεί ένα πεντάστερο resort. Θα αποτελείται από μικρές κατοικίες, αυτόνομες στην λειτουργία τους. Συνολικά προβλέπεται να κατασκευαστούν 175 τέτοιες κατοικίες.


Στο στρατόπεδο θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο καθώς και άλλες βοηθητικές δραστηριότητες.

Το σύνολο της επένδυσης έχει υπολογιστεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Για το στρατόπεδο Σολωμού, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της πόλης της Πρέβεζας, στο σημείο εισόδου στον Αμβρακικό, με πανοραμική θέα, προβλέπεται επίσης η δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου.

Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από 95 δωμάτια, αίθουσα συνεδρίων, πισίνες και υπαίθριους χώρους πρασίνου.

Επίσης χωροθετούνται χρήσεις αναψυχής και εμπορίου ενώ ο χώρος των ιαματικών πηγών μετατρέπεται σε θερμαλιστικό κέντρο.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης έχει υπολογιστεί στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Αναμφίβολα πρόκειται για μεγαλόπνοα σχέδια. Σ’ αυτά θα πρέπει αφενός να συναινέσει το Υπουργείο Άμυνας και αφετέρου να εξευρεθούν οι ιδιώτες που θα θελήσουν να επενδύσουν.


ΠΗΓΗ: economy365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates