.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ !!!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ "ΜΗΧΑΝΗ" ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Στις πρώτες διώξεις αναμένεται να προχωρήσουν οι εισαγγελικές αρχές της Κολωνίας στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για υπόθεση φοροαποφυγής, στην οποία εμπλέκονται τρανταχτά ονόματα του τραπεζικού τομέα.




Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία φέρεται να έχει στερήσει από τα κρατικά ταμεία της Γερμανίας δισεκατομμύρια ευρώ, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι αρχές εξετάζουν το ρόλο δεκάδων τραπεζών, χρηματιστηριακών και λογιστικών εταιρειών, όπως επίσης δικηγορικών γραφείων, σε υποθέσεις φοροαποφυγής εκατοντάδων ιδιωτών, όπως ανέφεραν οι πηγές στο Bloomberg.


Οι γερμανικές τράπεζες Deutsche Bank και Commerzbank έχουν αναγνωρίσει ότι συναλλαγές, στις οποίες συμμετείχαν, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται επίσης συναλλαγές, που διαχειρίστηκαν τραπεζικοί κολοσσοί όπως οι Barclays, Goldman Sachs, Bank of America, Macquarie και BNP Paribas.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περίπου μία δεκαετία. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές για περίπου μία δεκαετία από το 2003 μεγάλες τράπεζες βοηθούσαν επενδυτές να εκμεταλλεύονται κενά στο φορολογικό σύστημα και το νόμο και να διεκδικούν φοροελαφρύνσεις.

Η ομάδα της Κολωνίας εργάζεται παράλληλα με τις αρχές του Μονάχου και της Φραγκφούρτης που τον περασμένο μήνα άσκησαν δίωξη κατά έξι πρώην τραπεζιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και στελέχη βρετανικής μονάδας της ιταλικής Unicredit.



ΠΗΓΗ: banks.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates