.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Δεκάδες μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες βγάζουν στο σφυρί οι τράπεζες μέσω πλειστηριασμών τις προσεχείς ημέρες, κόντρα στο κλίμα ευφορίας που δημιουργεί η κορύφωση των τουριστικών αφίξεων του καλοκαιριού. Τη σκυτάλη των πλειστηριασμών παίρνει και ο Δήμος Αθηναίων που βγάζει στις 4 Ιουλίου προς πώληση το Hotel PRIAMOS της εταιρείας ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΕΑΣ ΑΕ. Τα συνολικά χρέη της επιχείρησης προς τράπεζες, ιδιώτες και δημόσιο αριθμούν αρκετά εκατομμύρια, ενώ η απαίτηση του Δήμου Αθηναίων ανέρχεται στα 325.000 ευρώ περίπου και η τιμή εκκίνησης του ξενοδοχείου έχει οριστεί στα 105.000 ευρώ.

Το Hotel PRIAMOS, αποτελεί μια από τις δεκάδες περιπτώσεις μικρών ξενοδοχειακών μονάδων που βγαίνουν στον πλειστηριασμό με την πλειοψηφία αυτών να έχουν επισπεύδουσες τις τράπεζες, που φέρονται αποφασισμένες να εκκαθαρίσουν το χαρτοφυλάκιο του ξενοδοχειακού κλάδου. Μεταξύ αυτών που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι οι Αφοι Δαριβιανάκη στο Ηράκλειο, οι Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Γιάννης και Σεβαστή Παπαηλία στην Κω, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΙΓΛΗ στα Λουτρά Αιδηψού, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΧΕΛΜΟΣ στα Καλάβρυτα, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΟΛΥΜΠΙΑ στο Γαλαξίδι, πλήθος κινητών των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ΠΡΕΒΕΖΑΣ κ.α.

Οι μονάδες αυτές φιγουράρουν δίπλα σε μεγαλύτερες, όπως το Lakitira, που μεταβιβάστηκε πρόσφατα, το Preveza Beach, το Kipriotis Resort, το Ilios και το Hydra Beach, αναμένεται να αλλάξουν χέρια τους επόμενους μήνες είτε μέσα από διαδικασίες πώλησης είτε πλειστηριασμού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο υπέρογκος δανεισμός με τον οποίο βαρύνονται οι μέτοχοί τους, να βρεθεί φρέσκο χρήμα αλλά και νέοι επενδυτές.


Τα κόκκινα ανοίγματα του ξενοδοχειακού τομέα φθάνουν τα 3,3 δις ευρώ σε σύνολο χορηγήσεων 7,8 δις ευρώ και η κινητικότητα που εμφανίζει ο κλάδος αποτυπώνεται στο γεγονός ότι ξενοδοχειακές μονάδες φιγουράρουν ως το ισχυρό δέλεαρ και στις πωλήσεις δανείων με εξασφαλίσεις στις οποίες προχωρούν ή προγραμματίζουν οι τράπεζες τους επόμενους μήνες.

Η προοπτική αυτή έχει τροφοδοτήσει τη ζήτηση από μεγάλα private equity funds ανεβάζοντας τις τιμές στα υπό πώληση assets. Εκτός από τις μεγάλες μονάδες του Αστέρα και του Hilton, που μεταβιβάστηκαν στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης των τραπεζών Εθνικής και Alpha, έχει προηγηθεί η πώληση του Athens Ledra, του πρώην Capsis στη Ρόδο, του Πεντελικόν, πρόσφατα η ενοικίαση του La Mirage στην Αθήνα, ενώ στις επόμενες κινήσεις είναι και η πώληση του Esperia από τον ΕΦΚΑ.



ΠΗΓΗ: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates