.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ !!!



Τι αποκαλύπτει το movenews.gr :

Σε φιάσκο αναμένεται να οδηγηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην προμήθεια πολλών αυτοκινήτων καθώς όπως αποκαλύπτει το movenews.gr κάποιοι από το Σώμα φαίνεται πως οδηγούν σε… μονόδρομο τον εν λόγο διαγωνισμό.

Ειδικότερα την Πέμπτη το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου απεστάλη ως εξαιρετικά επείγον έγγραφο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα από τον κλάδο Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής προς τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων επιθυμεί να λάβει έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου το πρωί στοιχεία για 10 κατηγορίες αυτοκινήτων και οχημάτων!








Δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες τα μέλη του ΣΕΑΑ που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν έτοιμα ώστε και να καταθέσουν ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση της ΕΛΑΣ τα στοιχεία για 10 κατηγορίες οχημάτων που αφορούν σε:

Κόστος ανά μονάδας με ΦΠΑ (χωρίς αστυνομικό εξοπλισμό και ενδείξεις), χρόνο παράδοσης ανά κατηγορία οχήματος και τεχνικά φυλλάδια αυτών.

Τυχόν διαθεσιμότητα των επιβατικών αυτοκινήτων με κινητήρα μεικτής καύσης (βενζίνη – φυσικό αέριο) και των φορτηγών κλειστού τύπου (mini-van).

Εάν διατίθνεται αντίστοιχα ή παρόμοια επιβατικά αυτοκίνητα με κινητήρα μεικτής καύσης (βενζίνη – φυσικό αέριο) σε άλλες Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες και σε θετική περίπτωση σε ποιές.

Βέβαια στο έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το movenews.gr επισημαίνεται πως τα ενημερωτικά στοιχεία πρέπει να έχουν αποσταλεί έως τις πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 29 Ιουνίου λόγω ανελαστικών υποχρεώσεών μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του αρμόδιου κλάδου της ΕΛΑΣ.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για το μικρό χρονικό περιθώριο υποβολής των πληροφοριών και κάποιες εισαγωγικές ήδη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους περί… στημένου διαγωνισμού!

Το πιο δίκαιο απ’ όλα θα ήταν να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε όλες τις εισαγωγικές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό ώστε να μπορέσουν να συλλέξουν και να προσκομίσουν τα εν λόγο δεδομένα καθώς σε διαφορετική περίπτωση κάποιος από τους συμμετέχοντες μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι ήταν έγκαιρα «ενήμερος» για τα επιπλέον στοιχεία που ζήτησε ξαφνικά η ΕΛ.ΑΣ. και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και τον πλειοδότη του διαγωνισμού.

Το λόγο έχουν πλέον οι Αρχές για να επιλύσουν την διαφορά αν φυσικά το επιθυμούν και εκείνες…




Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός της ΕΛΑΣ όπως είχε αποκαλύψει το movenews.gr στις 24 Μαρτίου 2018 αφορούσε στην προμήθεια 400 οχημάτων με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ και όπως είχαμε επισημάνει πάρα πολλές εισαγωγικές είχαν δηλώσει πως θα συμμετέχουν σε αυτόν.

Ειδικότερα το υπουργείο Εσωτερικών/Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας έχει προκηρύξει ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια «Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας» και συγκεκριμένα για τα εξής υποείδη: «Υποείδος Α’: εκατόν είκοσι (120) οχήματα τύπου SUV», «Υποείδος Β’: σαράντα ένα (41) οχήματα για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων», «Υποείδος Γ’: δεκαπέντε (15) αυτοκίνητα οχήματα ειδικής χρήσης», «Υποείδος Δ’: πενήντα έξι (56) μοτοσικλέτες», «Υποείδος Ε’: διακόσια εξήντα τέσσερα (264) επιβατικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr οι εταιρείες που αναμένεται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους ομίλους Σφακιανάκη, Θεοχαράκη, Βασιλάκη, Συγγελίδη και Σαρακάκη ενώ από τη μεριά των θυγατρικών θα συμμετέχουν η Mercedes-Benz Hellas αλλά και η FCA.

Όσον αφορά στον όμιλο Π. Πετρόπουλος θεωρείται βέβαια και η δική του συμμετοχή αλλά θα είναι σε περιορισμένο βαθμό καθώς η προσφορά του θα αφορά μόνο σε ειδικά οχήματα και όχι σε ΙΧ…

Ειδικές θέσεις στις εισαγωγικές

Ειδικά τμήματα με εξειδικευμένο προσωπικό έχουν δημιουργήσει σχεδόν όλες οι εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων ώστε να μπορούν όσο το δυνατόν καλύτερα να προετοιμάζονται για τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Πρόσφατα εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων ανήρτησε αγγελία στην οποία αναζητά υπεύθυνο πωλήσεων διαγωνισμών Δημοσίου και τα προσόντα που πρέπει να κατέχει περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Επαφές με οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου Δημοσίου για προώθηση προϊόντων
εταιρίας.
• Σχεδιασμός και συντονισμός απαιτούμενων ενεργειών για συμμετοχή εταιρίας σε
διαγωνισμούς.
• Μεσολάβηση με τμήματα της εταιρίας για προετοιμασία προσφοράς και δικαιολογητικών
εταιρίας.
• Επικοινωνία με συνεργάτες για προετοιμασία συμμετοχής σε διαγωνισμούς.
• Επικοινωνία με οίκους εξωτερικού για συλλογή απαιτούμενων δικαιολογητικών…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates