.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 5.000.000 ΙΤΑΛΟΙ !!!

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Έκθεση του Ιταλικού Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου Istat.




Οι Iταλοί που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι 5.058.000 άτομα, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα.

Με την έκφραση «συνθήκες απόλυτης φτώχειας», γίνεται αναφορά σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση. Το Istat αναφέρει ότι η αύξηση της απόλυτης φτώχειας σημειώνεται κυρίως στην Κάτω Ιταλία, αλλά υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα και από πολλές πόλεις του ιταλικού Βορρά.


Σε ότι αφορά τα ανήλικα, το ποσοστό παιδιών και εφήβων που ζουν χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά, παραμένει σε ανησυχητικά επίπεδα -στο 12,1%- ενώ στις οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 20,9%.



Την ίδια στιγμή συνολικά περίπου 18 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια. Τα τελευταία 35 χρόνια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κοινωνική ανισότητα έχει αυξηθεί στην Ιταλία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Ιταλίας, η φτώχεια δεν οφείλεται μόνο στην έλλειψη εισοδήματος, αλλά και στη χαμηλή συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Η απόλυτη φτώχεια στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης χτυπάει «κόκκινο», την ίδια στιγμή βέβαια η κερδοφορία των μεγάλων βιομηχανιών της Ιταλίας συνεχίζει την ανοδική πορεία της…




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates