.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΠΕΤΕ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟ...ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΚΟΡΟΪΔΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Την ίδια ώρα το σκάνδαλο οδηγείτε στο αρχείο αφού η Εθνική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε εγκλήσεις(βάσει του Νέου Ποινικού Κώδικα+της ασυλίας στους τραπεζίτες) , οπότε η δικογραφία πάει στα σκουπίδια και δεν τιμωρείται κανείς !!!
Παράλληλα, πετσοκόβουν τις αποδοχές μέσω ΛΕΠΕΤΕ στους συνταξιούχους της Εθνικής, από τους οποίους έφαγαν τα λεφτά !!!



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :

ΕΤΕ: Γλιτώνει την εφάπαξ εγγραφή 200 εκατ. για ΛΕΠΕΤΕ

Ανακούφιση προκαλεί στην Εθνική Τράπεζα η κατατεθείσα τροπολογία των διατάξεων υπαγωγής των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ στον e-ΕΦΚΑ καθώς η τράπεζα απαλλάσσεται από τον -λογιστικό- βραχνά εγγραφής εφάπαξ κόστους 200 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, με την τροπολογία, η Εθνική απαλλάσσεται από την καταβολή 40 εκατ. ευρώ ετησίως για την πενταετία 2019-23 ως συμπληρωματική ασφαλιστική εισφορά. Αντ’ αυτού θα καταβάλλει στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ για τα έτη 2018 έως 2032 επιπρόσθετη ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα ανέρχεται κατ’ έτος στο 12% επί των μεικτών αποδοχών των απασχολούμενων με οιαδήποτε σχέση εργασίας στην ΕΤΕ.

Η παραπάνω ετήσια επιπρόσθετη εισφορά της Εθνικής για το έτος 2018 θα πρέπει να καταβληθεί ως την 30ή Ιουνίου του 2020. Για τα υπόλοιπα έτη, ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου τριμήνου του αμέσως επόμενου έτους. Η επιπρόσθετη εισφορά της Εθνικής για τα έτη 2019 και 2020 συμψηφίζεται με αυτή που έχει καταβάλει ήδη η τράπεζα στο ΕΤΕΑΕΠ.

Επιπρόσθετα, αφαιρείται η διάταξη για καταβολή από την Εθνική συμπληρωματικής εργοδοτικής εισφοράς από την 1η Ιανουαρίου 2024 και εν συνεχεία, το ύψος της οποίας επρόκειτο να προσδιοριστεί με αναλογιστική μελέτη, που θα συντασσόταν από την Ελληνική Αναλογιστική Αρχή.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, για την Εθνική Τράπεζα αποτελεί σημαντικό θέμα η αποφυγή της εφάπαξ εγγραφής κόστους 200 εκατ. ευρώ καθώς θα περιόριζε το εύρος της τιτλοποίησης στην οποία επιδιώκει να προχωρήσει τους επόμενους μήνες, εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε οικονομίες και αγορές από την πανδημία του Covid-19.

Ο χρόνος, δε, κατάθεσης της τροπολογίας επιτρέπει στην τράπεζα να εκδώσει οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019 ως το τέλος Μαρτίου.

Κατατέθηκε η τροπολογία για το ΛΕΠΕΤΕ

Τροπολογία που ρυθμίζει την εκκρεμότητα του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ) κατατέθηκε στη Βουλή από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Οπως αναφέρεται σχετικά, με τις προτεινόμενες διατάξεις εξασφαλίζεται η καταβολή επικουρικής σύνταξης στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Eθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) και του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Eθνικής Τράπεζας της Ελλάδος-Πρώην Προσωπικού Εθνικής Ακινήτων ΑΕ (ΕΛΕΠΕΤΕ-Π.Π.ΕΘΝΑΚ), από τον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης e- Ε.Φ.Κ.Α. Με τον τρόπο αυτό, οι δικαιούχοι σύνταξης των ανωτέρω Λογαριασμών εντάσσονται στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ.

Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή επιπρόσθετης εισφοράς από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προς τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, βάσει μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει η επιβάρυνση που προκαλείται στο τελευταίο από την ένταξη σε αυτό των ως άνω ασφαλισμένων.

Η έκτακτη εισφορά ανέρχεται στο 12% επί των μεικτών αποδοχών των απασχολούμενων στην Εθνική.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates