.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΣ 3-4ΜΗΝΟ ΠΑΓΩΜΑ ;;;

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΦΟΡΟΙ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΝΕΡΟΥ, ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΤΛ. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Ή ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...
Με επιβάρυνση του προϋπολογισμού και όχι της ΔΕΗ, η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναστολή για 3 - 4 μήνες της πληρωμής λογαριασμών ρεύματος από τις 220.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν.



Αναστολή για 3 - 4 μήνες της πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος 220.000 επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, όπως και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μέτρο που θα μπορούσε να επεκταθεί και στις 200.000 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση αλλά προς το παρόν συνεχίζουν να λειτουργούν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα όποια μέτρα θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό, χωρίς να επιβαρυνθεί η ΔΕΗ, διαφορετικά η επιχείρηση θα κινδύνευε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια ραγδαία επιδείνωση στα οικονομικά της.

«Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, τα όποια μέτρα για την ηλεκτρική ενέργεια θα πληρωθούν από την κυβέρνηση, όχι από τη ΔΕΗ», όπως ανέφερε χθες ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ.Χατζηδάκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι έρχονται διευκολύνσεις και στο σκέλος της πληρωμής λογαριασμών.

Κοινός παρονομαστής στην αγορά ενέργειας, τόσο από πλευράς ΔΕΗ, όσο και από τους ιδιώτες παρόχους, είναι ο φόβος ότι μπορεί σύντομα να δημιουργηθεί μια νέα γενιά οφειλετών στο ρεύμα. Εταιρείες του κλάδου δέχονται τηλεφωνήματα από πελάτες τους που τους ζητούν διακανονισμό ή δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ φυσικά η μεγαλύτερη ανησυχία προέρχεται από την ΔΕΗ, όπου ούτως ή άλλως τα ληξιπρόθεσμα βρίσκονται στα 2,4 δισ. ευρώ.

πηγη-περισσοτερα στο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates