.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΤΑ FUNDS "ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Έρχεται άγριο πλιάτσικο...

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Στην πρώτη γραμμή των πλειστηριασμών περνούν πλέον οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις αφού οι τράπεζες μέχρι σήμερα έχουν πουλήσει σε Funds χαρτοφυλάκια αξίας 17,4 δισ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 361 εκατ. ευρώ αφορούν στεγαστικά δάνεια ή το 3% του συνόλου των δανείων.

Σταδιακά οι τράπεζες αποχωρούν από τις διαδικασίες πλειστηριασμών αποδεσμευοντας αρχικά προσωπικό και κεφάλαια που θα αξιοποιηθούν σε άλλες δραστηριότητες του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με το Σουηδικό όμιλο Intrum για τη σύσταση εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων τέθηκε σε εφαρμογή.

Πλέον η Intrum διαχειρίζεται τους οφειλέτες δανείων της τράπεζας που δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Πρόσφατα η Intrum κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να μεταβιβαστούν στο δικό της όνομα οι οικονομικές αξιώσεις που είχε αρχικά καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς. 

Οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου προχωρούν τις μεταγραφές για περισσότερες από 250 οφειλέτες που με την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην κατηγορία του επισπεύδοντα θα εμφανίζεται το όνομα της Intrum.

Το δυναμικό παρόν από τα Fund οδηγούν στην απόσυρση των τραπεζών από το «καυτό» θέμα των πλειστηριασμών που θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους για τις ίδιες ενώ αναμένεται να φέρει έσοδα για τους διαχειριστές που κινούνται πλέον αυτόνομα αλλά μέσα στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Οι επικεφαλής των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις θα αναζητήσουν το «κρυμμένο θησαυρό που κρύβεται στα καταναλωτικά δάνεια που απέκτησαν συνολικής αξίας 9,9 δις. ευρώ.

Το …κυνήγι του χαμένου θησαυρού μπορεί να αποδειχθεί άνθρακες αν οι οφειλέτες δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα τους.

Στην περίπτωση που τα καταναλωτικά δάνεια δόθηκαν με εγγυητή που διαθέτει περιουσία , θα μπορούν να ελπίζουν ότι θα αρχίσουν να τρέχουν τα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά χαρτοφυλακίων από τα Funds γίνεται με αλγόριθμους που έχουν δοκιμαστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν αντίστοιχο πρόβλημα με την αποπληρωμή δανείων. 

Όμως η ελληνική αγορά έχει πολλές ιδιαιτερότητες καθώς οι Έλληνες έχουν «εκπαιδευτεί» να αποφεύγουν τις κακοτοπιές μεταβιβάζοντας έγκαιρα τυχόν περιουσιακά στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους.

Σε δύσκολη θέση αναμένεται να έρθουν οι επιχειρήσεις καθώς η χορήγηση δανείων δίνονταν με εξασφαλίσεις και το συνολικό ύψος των οφειλών ανέρχεται σε 5 δις ευρώ. 

Για όσα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και ειδικότερα τη νέα χρονιά είναι ενδεικτικό ότι σήμερα 2 Οκτωβρίου βγαίνει στο σφυρί ακίνητο 75 τ.μ από Fund που ήταν υποθηκευμένο από 4 τράπεζες για οφειλές που «αγγίζουν» τις 200.000 ευρώ.

Μία τράπεζα είχε βάλει υποθήκη για 1.800 ευρώ όταν η αξία του ακινήτου αποτιμήθηκε σε 51.000 ευρώ.

Η πρώτη διαταγή πληρωμής είχε εκδοθεί το 2005 και παρέμενε ανεκτέλεστη για 14 χρόνια.
Όμως η παρουσία του Fund στις διαδικασίες ενεργοποίησε τη διαταγή πληρωμής το Φεβρουάριο του 2019 για τη διεκδίκηση της οφειλής που δεν αποπληρώθηκε με αποτέλεσμα το ακίνητο να βγαίνει στο σφυρί. 

Τα Fund δεν πρόκειται να χαριστούν αφού οι απαιτήσεις τους για καταναλωτικά δάνεια που έχουν στην κατοχή συνεχίζουν να διεκδικούν το σύνολο της οφειλής παρότι ο δανειολήπτης δεν εμφανίζει εισοδήματα ικανά για την εξόφλησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates