.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 31/12 ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ
Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ το κούρεμα είναι 100%.


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ. Διάταξη της ΠΝΠ με κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας, αναφέρει ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019.

Όπως προβλέπεται από τον Ν. 4611/19, η ρύθμιση αφορά οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων από τέλη, φόρους, δικαιώματα, εισφορές, καθώς και από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και των πρόστιμα αυτών προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης). Η υπαγωγή στη ρύθμιση γίνεται μετά από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία του αντίστοιχου δήμου ή του νομικού προσώπου.

Οι οφειλές καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Το ποσοστό της απαλλαγής εξαρτάται από τον αριθμό των δόσεων της εξόφλησης. Όσο λιγότερες οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη η απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους, ενώ αν εξοφληθούν εφάπαξ η απαλλαγή είναι 100%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates