.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

GDPR: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ !!!




Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1622/10-5-2019 ο κατάλογος με τα είδη των πράξεων επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντίκτυπου βάσει του άρ. 35 παρ. 4 του ΓΚΠΔ (Απόφαση 65/2018 της Αρχής).

Η υπ’ αριθ. 65/2018 Απόφαση της Αρχής, με την οποία καταρτίστηκε, βάσει του του άρθρου 35 παρ. 4 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ), κατάλογος με τα είδη των πράξεων επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων (ΕΑΠΔ), αφού εφαρμόστηκε, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 35 παρ. 6, ο μηχανισμός συνεκτικότητας που αναφέρεται στο άρθρο 63 του ΓΚΠΔ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1622/10-5-2019.

Ο εν λόγω κατάλογος ομαδοποιεί και εξειδικεύει περαιτέρω τα είδη των πράξεων επεξεργασίας που υπόκεινται στην απαίτηση για διενέργεια ΕΑΠΔ με παράθεση και ενδεικτικών παραδειγμάτων. Βασίζεται στο άρθρο 35 του ΓΚΠΔ και ιδίως στις παρ. 1 και 3 αυτού καθώς και στις εγκεκριμένες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων κατευθυντήριες γραμμές για την εκτίμηση αντικτύπου (WP248), τις οποίες συμπληρώνει και εξειδικεύει περαιτέρω. Ο εν λόγω κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός και δεν αίρεται ούτε μεταβάλλεται η υποχρέωση να διενεργείται ΕΑΠΔ σε κάθε περίπτωση συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 35 παρ. 1 του ΓΚΠΔ.

ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

Περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο της Αρχής στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,223264&_dad=portal&_schema=PORTAL


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates