.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΩΣ 31/1/2022 !!!

 



Τη δυνατότητα σύνταξης και υπογραφής συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά θα ισχύουν οι νέες, αυξημένες στις περισσότερες περιοχές, αντικειμενικές αξίες, όπως αυτές ανακοινώθηκαν πριν λίγους μήνες.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε τη ζήτηση για μεταβιβάσεις ακινήτων, ώστε τα έξοδα που τις συνοδεύουν να υπολογιστούν με βάση τις αντικειμενικές τιμές που θα ισχύουν έως το τέλος του 2021.

Η τροπολογία

Στα συμβολαιογραφικά γραφεία επικρατεί πανικός αυτή τη στιγμή, καθώς ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των πελατών τους είναι τεράστιος.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζεται να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συντάξουν τα συμβόλαια μεταβίβασης έως και τις 31 Ιανουαρίου, να πληρώσουν τα έξοδα με βάση τις ισχύουσες ακόμη αντικειμενικές αξίες.

Προσοχή όμως! Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί αυτή η παράταση είναι, σύμφωνα με την τροπολογία, η δήλωση για το φόρο μεταβίβασης στην αρμόδια ΔΟΥ να γίνει το αργότερο έως και τις 31/12/2021.


Οι νέες αντικειμενικές

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, από την 1/1/2022, θα προκύψουν οι ακόλουθες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων:

- Στο 55% των περιοχών οι τιμές ζώνης αυξάνονται κατά 19,5% κατά μέσο όρο

- Στο 21% των περιοχών οι τιμές ζώνης μειώνονται κατά 14,7%

- Στο 24% των περιοχών οι τιμές παραμένουν σταθερές

Στις περιοχές που εντάσσονται στο σύστημα για το 40% διαπιστώνονται αυξήσεις 26%.


Βρείτε τις τιμές online

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη νέα αντικειμενική αξία του ακινήτου τους μέσω νέας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ.

Εκεί μπορούν χωρίς τη χρήση κωδικών και αναγράφοντας μόνο τη διεύθυνση του ακινήτου ή τον ταχυδρομικό κώδικα, να αναζητήσουν και να εντοπίσουν με ακρίβεια τη ζώνη που τους ενδιαφέρει.

Συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα:

1. Να δουν τις τιμές ζώνης του 2018 και του 2022

2. Να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία του ακινήτου τους όπως αυτή καθορίζεται για τη μεταβίβαση λόγω πώλησης και γονικής παροχής

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates