.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

ΝΕΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ;;;

 


Η εταιρεία ακινήτων China Fortune Land Development ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να εντοπίσει τα ίχνη ενός fund διαχείρισης κεφαλαίων στο οποίο είχε δώσει 313 εκατ. δολάρια για να τα επενδύσει, αναφέρει το bloomberg.

Η China Fortune Land έχει «χάσει επαφή» με τους υπεύθυνους του fund China Create Capital Ltd, που έχει έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και που ανέλαβε το 2018 να επενδύσει 313 εκατ. δολάρια με στόχο την ετήσια απόδοση 7%-10% του αρχικού κεφαλαίου μέχρι το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σανγκάης.

Η εταιρεία ακινήτων, που έχει έδρα το Πεκίνο, έχει ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές της Κίνας για το θέμα και αναφέρει πως παραμένει άγνωστο το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την τρέχουσα και τη μελλοντική κερδοφορία της.

Η China Fortune Land βρίσκεται μεταξύ των κινεζικών εταιριών διαχείρισης ακινήτων που αντιμετωπίζουν σοβαρότατη κρίση χρέους το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η Evergrande και η Kaisa.

Σημειώνεται ότι η China Fortune Land έχασε την πληρωμή τόκων 530 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο του 2021, και έγινε η πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρεία του κλάδου που έχασε σημαντική αποπληρωμή υποχρεώσεων της, από τότε που το Πεκίνο ενίσχυσε τους ελέγχους στον επιβαρυμένο με χρέη τομέα ακινήτων, πέρυσι.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε μικρή πτώση την Πέμπτη το πρωί στο χρηματιστήριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates