.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ" ΑΝΘΡΩΠΟΥ !!!

 



Του Γ. Λακόπουλου


Το βιογραφικό του Σωτήρη Τσιόδρα αναφέρει ότι είναι γιατρός, παθολόγος, με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου, καθηγητής Πανεπιστημίου και από τον Φεβρουάριο του 2020, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον COVID-19.

Πουθενά δεν λέει ότι είναι υπάλληλος,-ή πολύ περισσότερο δούλος-του Κυριάκου Μητσοτάκη, ουτε σκεύος στο επικοινωνιακό μαγειρείο του.

Μια ιδέα είχαμε πάρει βέβαια όταν ο Πρωθυπουργός -η επικοινωνιακή μηχανή του οποίου είχε αναγορεύσει τον καθηγητή Τσιόδρα σε ημίθεο,- τον αντιμετώπισε δημόσια ως τον «Σωτήρη», που προβάλει τις διαφάνειες.

Ήταν ντροπή για τον Μητσοτάκη, όχι για τον ίδιο, που εξακολουθούσε να θεωρείται ως σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος.

Αυτή η αντίληψη καταλύθηκε από τον ίδιο. Προτίμησε αυτοεξευτελισμό του, ως επιστήμονα και ακαδημαϊκού, από την αλήθεια.

Πριν λίγες μέρες ο κ Μητσοτάκης με επιθετικό τόνο είπε στη Βουλή το ανήκουστο ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα.

«Έχετε τέτοιες έρευνες; Να τις φέρετε. Δεν έχετε… » εγκαλούσε με τουπέ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Λίγα 24 αργότερα ο επιδημιολόγος Θεόδωρος Λύτρας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είχε στα χέρια της από τον Μάιο μελέτη που έδειχνε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Την υπογράφουν ο ίδιος και ο… Σωτήρης Τσιόδρας.

Το πρώτο που όφειλε να κάνει ο καθηγητής και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ήταν να ανακοινώσει την επόμενη ότι ο ίδιος είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι, αν μη τι άλλο, ο Πρωθυπουργος σφάλει.

Υπάρχει μελέτη και την έχει κάνει ο ίδιος.

Ήταν υποχρέωσή του απέναντι στον όρκο του ως γιατρού, στο ρόλο του ως κεντρικού επιστημονικού αρμοδίου για την πανδημία και ως ανθρώπου που υπερασπίζεται την αλήθεια και τη εντιμότητα.

Δεν το έκανε. Δεν θα μαθαίναμε ποτέ για την έρευνα αν ο συνεργάτης του δεν είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Όταν ο Τσιόδρας έγινε από τον Μητσοτάκη «Σωτήρης» είχε τη συμπάθεια της κοινωνίας και των ΜΜΕ. Τώρα, που έγινε μόνος του «Σωτηράκης», τα έχασε όλα.

Γιατί δεν μίλησε; Φοβήθηκε; Έγινε συνένοχος στην εξαπάτηση; Με ποιο αντάλλαγμα; Και σε ποιες άλλες περιπτώσεις ξέρει πράγματα και δεν τα λέει; Ποιος θα τον εμπιστευτεί πλέον;

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποβάλλει την παραίτησή του στην Επιτροπή και να εξαφανιστεί από το προσκήνιο.

Ο Μητσοτάκης ήξερε και έλεγε ψέματα. «Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα;» αναρωτήθηκε ο Αλεξης Τσίπρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρωθυπουργό πως «όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος».

Η στάση του είναι κακή, αλλά είναι «παλιά του του τέχνη κόσκινο». Η στάση του Τσιόδρα είναι χειρότερη.

Με το να συγκαλύπτει τον κίνδυνο για ασθενείς ο Μητσοτάκης είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός. Με το να συγκαλύπτει τον Μητσοτάκη ο Τσιόδρας είναι δειλία.

Είναι συμπεριφορά, κατώτερη του αξιώματος που που ανέθεσε η πολιτεία και ως εκ τούτου επικίνδυνη και τον καθιστά ακατάλληλο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates