.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ;;;

ΣΧΟΛΗ ΠΛΕΟΝ ΤΑ GREEK STATISTICS....
Η Ιαπωνία παραδέχεται ότι "φούσκωνε" κάποια στατιστικά στοιχεία για την οικονομία "για χρόνια" !!!



Η ιαπωνική κυβέρνηση "φούσκωνε” τα στατιστικά στοιχεία για τις κατασκευαστικές παραγγελίες για χρόνια, τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Fumio Kishida, σε μια παραδοχή που θα μπορούσε να πλήξει την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών που χρησιμοποιούνται ευρέως από επενδυτές και οικονομολόγους.

Δεν ήταν σαφές για ποιον λόγο η κυβέρνηση ξεκίνησε την πρακτική της επανεγγραφής των στοιχείων.

Είναι επίσης ασαφές πόσο έχουν επηρεαστεί τα μεγέθη του ΑΕΠ, αν και αναλυτές ανέμεναν η όποια επίδραση να είναι ελάχιστη, ιδιαίτερα καθώς οι κατασκευαστικές που εμπλέκονται ήταν πιθανό να είναι μικρότερες επιχειρήσεις.

"Είναι λυπηρό που συνέβη κάτι τέτοιο”, δήλωσε ο Kishida. "Η κυβέρνηση θα εξετάσει το συντομότερο δυνατό ποια μέτρα μπορεί να λάβει για να αποφευχθεί η επανάληψη ενός τέτοιου συμβάντος”.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε τα σχόλια σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου, καθώς η εφημερίδα Asahi δημοσίευσε ότι το υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, είχε "ξαναγράψει” τα στοιχεία που έλαβε από περίπου 12.000 επιλεγμένες οικογένειες από το 2013.

Ενώ η επίδραση σε προηγούμενες ανακοινώσεις του ΑΕΠ μπορεί να είναι μικρή, η αποκάλυψη είναι πιθανό να προκαλέσει ερωτήματα για την αξιοπιστία των στοιχείων, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τους οικονομολόγους και τους επενδυτές που θέλουν να κατανοήσουν και να προβλέψουν τις τάσεις στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν δημιουργηθεί θέματα αναφορικά με κυβερνητικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων κάποιων ζητημάτων στα στοιχεία του υπουργείου Υγείας το 2018.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι αυτό κάθε αυτό η επίπτωση στο ΑΕΠ, αλλά η ζημιά στην αξιοπιστία των (επίσημων) στατιστικών”, αναφέρει επικεφαλής οικονομολόγος της Mizuho Research and Technologies.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates