.

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ...ΜΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΚΛΗΣΕΩΝ !!!

 


Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιήθηκε, η τρίτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια, με βασικό θέμα το Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021 – 2030.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η νέα διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τη χρήση ψηφιακών Μέσων βάζοντας έτσι ένα οριστικό τέλος στο σβήσιμο των παραβάσεων…

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η βελτίωση του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά και δική του και παρουσίασε τις Προτεραιότητες της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής θέματα:

– Νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την περίοδο 2021-2030,

– Νέος Νόμος Οδικής Ασφάλειας και οι Βελτιώσεις του ΚΟΚ,

– Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας,

– Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας,

– Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική Οδικής Ασφάλειας,

– Νέα Διαδικασία Επιβολής και Είσπραξης Προστίμων

Ειδικότερα, όσον αφορά στην εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, η διαδικασία άρχισε τον Οκτώβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022 με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: ««Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αναπτύσσει τον στρατηγικό σχεδιασμό Οδικής Ασφάλειας 2021 – 2030, με προοπτική τη μείωση του αριθμού των νεκρών και των βαριά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά 50% έως το 2030. Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, αλλά και να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για την κυκλοφορία των πεζών, των οχημάτων, αλλά και των ποδηλατών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας για τη συλλογή ασφαλών δεδομένων, που θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία ώστε να αναπτυχθούν στοχευμένες παρεμβάσεις.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates