.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ !!!

 



Σε ράγες έχει μπει ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης, μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει να υλοποιηθεί οι δανειστές της χώρας. Μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις αφορά την παροχή υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα και την ενημέρωση της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων (ηλεκτρονικό πινάκιο). Το έργο, προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η κοινοπραξία Space Hellas – Wind, που αναδείχθηκε πρόσφατα οριστικός ανάδοχος στον διαγωνισμό της Κοινωνίας της Πληροφορίας που είχε πραγματοποιηθεί τo τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου 2021. 

Η διάρκειας 22 μηνών σύμβαση προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και την ανάπτυξη και θέση σε λειτουργία ενός εκτεταμένου πληροφοριακού συστήματος, μέσω του οποίου θα δημοσιεύεται σε πραγματικό χρόνο η πορεία των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων της χώρας στο Διαδίκτυο. «H ποιοτική αναβάθμιση του έργου της Δικαιοσύνης αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας», αναφέρει ο Γιάννης Αναστασάκος, γενικός διευθυντής Sales & Integration της Space Hellas.

«Συμμετέχουμε για πρώτη φόρα σε διαγωνισμό έργου ψηφιοποίησης της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε συνεργασία με τη Space Hellas, με στόχο τη βέλτιστη λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας μας για το κοινό καλό», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, διευθυντής έργων δημόσιου τομέα της Wind.

Ενα ακόμη κομμάτι του ψηφιδωτού της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης περιλαμβάνει την επίδοση μέσω της πλατφόρμας gov.gr, από το νέο δικαστικό έτος, εγγράφων, όπως π.χ. η κλήση που αποστέλλεται σε έναν ιδιώτη προκειμένου να παραστεί ως μάρτυρας σε δικαστήριο. Τα βλέμματα όμως είναι στραμμένα στον εν εξελίξει διαγωνισμό για την αναβάθμιση και επέκταση των συστημάτων πληροφορικής της Δικαιοσύνης, που είναι προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ, διαθέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών την 6η Μαΐου.

Δύο ακόμη έργα αναμένεται να προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για την αναβάθμιση και επέκταση του συστήματος τήρησης των αρχείων σε όλα τα (αστικά και ποινικά) δικαστήρια (30 εκατ. ευρώ) και για την ψηφιοποίηση εντύπων αρχείων και δεδομένων δικαστηρίων που είναι αξίας 97,9 εκατ. ευρώ.

Μέσω των συγκεκριμένων παρεμβάσεων επιδιώκεται εκτός από την επιτάχυνση του ρυθμού απονομής της δικαιοσύνης, η βελτίωση της κατάταξης της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς δείκτες, όπως ο Desi που αφορά την ψηφιακή οικονομία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates