.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ !!!




Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας φθάνει ταχυδρομικώς στο σπίτι σας είτε πρόκειται για σύναψη για πρώτη φορά είτε για ανανέωση του συμβολαίου για ένα χρόνο ακόμα. Ανοίγοντας το φάκελο, καλό είναι να ελέγξετε τους όρους του συμβολαίου και το ύψος του ασφαλίστρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που άλλα συμφωνηθεί και άλλα έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί πιθανόν από παρανόηση. Στο συμβόλαιο αναγράφεται αναλυτικά τι πληρώνετε για κάθε παροχή και τους τρόπους πληρωμής.

Οι εταιρίες δίνουν μία περίοδο χάριτος – συνήθως 30 ημερών – στη διάρκεια της οποίας ο ασφαλισμένος οφείλει να αποπληρώσει το ασφάλιστρο.

Η καθυστέρηση καταβολής ληξιπρόθεσμης δόσης ασφαλίστρου, ωστόσο, της δίνει το δικαίωμα να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης.

Το αντίθετο μπορεί να γίνει; Δηλαδή μπορεί ο ασφαλισμένος ενώ έχει πληρώσει το ασφάλιστρο να μετανιώσει και να ζητήσει τη διακοπή του συμβολαίου;

Βεβαίως μπορεί. Γι’ αυτό και το συμβόλαιο συνοδεύεται από τα έντυπα δήλωσης εναντίωσης και υπαναχώρησης τα οποία μπορεί να συμπληρώσει και να αποστείλει στην εταιρία ο ασφαλισμένος προκειμένου να διακοπεί η ισχύς του συμβολαίου.

Ειδικότερα, ο ασφαλισμένος έχει δικαίωμα εναντίωσης εφόσον οι όροι του ασφαλιστηρίου παρεκκλίνουν των όρων της αίτησης ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμπληρώσει και να αποστείλει στην Εταιρεία το έντυπο υπόδειγμα «Δήλωση εναντίωσης» μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία παράδοσης του ασφαλιστηρίου. Στο έντυπο αναγράφεται ότι η συμβόλαιο είναι άκυρο και δεν έχει ισχύ.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο ασφαλισμένος να μετάνιωσε που υπέγραψε το συμβόλαιο για τους δικούς λόγους (π.χ. οικονομικούς) ανεξάρτητα από τους όρους του συμβολαίου. Και σ΄αυτήν την περίπτωση μπορεί να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση ασφάλισης αποστέλλοντας στην εταιρίας σχετική επιστολή εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης του ασφαλιστηρίου.

Σε περίπτωση εναντίωση – υπαναχώρησης επιστρέφονται τα καταβληθέντα ασφάλιστρα εφόσον δεν έχει γίνει χρήση των παροχών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates