.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΤΑ FUNDS ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ...ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Διαβάστε τι μεταδίδει το mononews.gr και πάρτε χάπια...



Το 2022 αναμένονται 35.000 πλειστηριασμοί με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα δανειοληπτών που κρύβονται πίσω από τον μανδύα του ευάλωτου.

Την ίδια ώρα ο φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων «περπατάει» με δυσκολία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς στην καλύτερη περίπτωση θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Βέβαια στόχος είναι η προκήρυξη για την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον φορέα να έχει δημοσιευθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Αν αυτό θα καταστεί εφικτό είναι άγνωστο, αφού προς το παρόν εκκρεμεί η έγκριση από την DG Comp.

Και σε κάθε περίπτωση, οι πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει με τους εν δυνάμει επενδυτές για την απόκτηση του Φορέα, έχουν δείξει πως για να υπάρξει ενδιαφέρον θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και εγγυήσεις.


«Ο φορέας για να έχει ενδιαφέρον επενδυτικό πρέπει να εξασφαλίζει ικανοποιητική απόδοση για τον επενδυτή. Θα πρέπει λοιπόν το πακέτο να είναι λίγο πιο ελκυστικό. Να υπάρχει μία πρόβλεψη για φοροαπαλλαγές. Αυτό ζητούν οι επενδυτές» λέει στο mononews πηγή που παρακολουθεί τη διαδικασία από κοντά και αναφέρει τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι:

Πρώτον: Οι επενδυτές ζητούν να μην επιβαρύνονται για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που περνάνε στον φορέα, να μην επιβαρύνονται με τον ΕΝΦΙΑ.

Δεύτερον: Σε ότι έχει να κάνει με τις τακτοποιήσεις των ακινήτων , ζητούν για όσο χρόνο παραμένει το ακίνητο στον φορέα να μην είναι απαραίτητη η τακτοποίηση (νομιμοποίηση αυθαίρετων τετραγωνικών, ημιυπαίθριων κλπ), η οποία είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα. Και ζητούν την υποχρέωση για την τακτοποίηση να την αναλαμβάνει ο τελικός ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Τρίτον: Ζητούν να υπάρχει κάποιας μορφής εγγύηση του ελληνικού δημοσίου –στη λογική των τιτλοποιήσεων- να εγγυάται για παράδειγμα του δημόσιο ένα τμήμα του τραπεζικού δανεισμού για να έχει χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Και τέταρτον: Να αυξηθεί η επιδότηση ενοικίου για τους ευάλωτους, από τα 210 ευρώ που είναι σήμερα, καθώς τα ενοίκια ακολουθούν ανοδική πορεία.

Αν δεν γίνουν αυτά συνεχίζει η ίδια πηγή, δεν θα υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον Φορέα.

Οι πλειστηριασμοί, ο Φορέας, ο πτωχευτικός νόμος ήταν τα θέματα της ατζέντας στην χθεσινή συνάντηση των Θεσμών (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κομισιόν,ESM) στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Ένωση Τραπεζων, στην οποία συμμετείχαν οι τέσσερις CEOs των συστημικών τραπεζών κ.κ. Χρήστος Μεγάλου, Παύλος Μυλωνάς, Φωκίων Καραβίας, Βασίλης Ψάλτης και ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Βασίλης Ράπανος.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates