.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΕΚΡΗΞΗ: 50 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ...
Εν ολίγοις τα κατασχεμένα και όσα βγαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια και επιχειρήσεις των Ελλήνων  έχουν γίνει το "τυράκι" για τους ξένους για την απόκτηση της άδειας παραμονής+μετέπειτα της Ελληνικής Ιθαγένειας !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Στην "εργαλειοθήκη" της Τράπεζας Πειραιώς για την διαχείριση των ακινήτων της, μπαίνει η "Χρυσή Βίζα", στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπέγραψε χθες η Τράπεζα με τον Οργανισμό Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών. Σημειώνεται ότι οι Greece Golden Visa που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 5.000, με 50 αιτήσεις να υποβάλλονται σε ημερήσια βάση.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Enterprise Greece προς τις συστημικές τράπεζες να συνδράμουν από κοινού τις ελληνικές επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό τους άνοιγμα σε υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές.

Όπως είπαν κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου, στόχος είναι η οικοδόμηση επωφελούς συνεργασίας με τις ελληνικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και την υποστήριξη των επενδυτικών ευκαιριών, προκειμένου στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής, η Ελλάδα να αναδειχθεί ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Η στρατηγική των δύο πλευρών που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Σεπτέμβριο θα δώσει ιδίως έμφαση σε δύο άξονες: στην ανάπτυξη επιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων, όπου η Τράπεζα Πειραιώς έχει παράδοση με τη Συμβολαιακή Γεωργία, και στην προώθηση της Golden Visa.


Ο δεύτερος αυτός άξονας θα αποτελέσει όχι μόνο "εργαλείο" προώθησης των επενδύσεων, αλλά και μία ακόμη δίοδο για την Τράπεζα Πειραιώς και τη διαχείριση του αποθέματος των ακινήτων της μέσω της Πειραιώς Real Estate.

Όπως αναφέρει στο Capital.gr, ο κ. Γιώργος Κορμάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, η "Χρυσή Βίζα" θα προστεθεί στην "φαρέτρα" για την διαχείριση των ακινήτων του Ομίλου, τα οποία "κινεί" ήδη σημαντικά το Airbnb. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κορμάς, η στρατηγική διαχείρισης των ακινήτων της Τράπεζας, θα περιλάβει και πωλήσεις χαρτοφυλακίων ακινήτων.

Η Τράπεζα ξεκινά με ένα μίνι χαρτοφυλάκιο εμπορικών ακινήτων και θα ακολουθήσουν χαρτοφυλάκια ομαδοποιημένων ακινήτων, με το επόμενο να αφορά διαμερίσματα στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, η διαχείριση των ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς γίνεται μέσω συνεργαζόμενων μεσιτών, μέσω του δικτύου των καταστημάτων της (ο πελάτης μπορεί να μπει στο κατάστημα όπως θα έμπαινε σε ένα μεσιτικό γραφείο και να πει ότι ενδιαφέρεται για ακίνητο συγκεκριμένων προδιαγραφών σε συγκεκριμένη περιοχή) και μέσω της πλατφόρμας properties4sale που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα.

Από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, η Τράπεζα Πειραιώς έχει διενεργήσει πέντε δημοπρασίες μέσω του properties4sale και η έκτη αναμένεται τον Οκτώβριο. Στις δημοπρασίες αυτές έχουν πωληθεί 176 ακίνητα με συνολικό εισπραχθέν τίμημα 19,7 εκατ. ευρώ. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πρωτοποριακής πλατφόρμας που διαχειρίζεται η Πειραιώς Real Estate υπερβαίνουν τους 10.000.

Το Airbnb έχει "κινήσει" σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις ακινήτων μέσω της πλατφόρμας, και το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και μέσω της προώθησης της Golden Visa. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Greece Golden Visa, το οποίο χορηγεί άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς που αγοράζουν ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ στην Ελλάδα, έχει εισφέρει μέχρι στιγμής στην ελληνική Οικονομία άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον που καταγράφεται από αγοραστές είναι μεγάλο, κυρίως από την Τουρκία (οι μισές Golden Visa που έχουν δοθεί), την Κίνα, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στα παραλιακά προάστια (από το Φάληρο και ανατολικά), όπως επίσης σε τουριστικούς προορισμούς.

Η Ελλάδα έχει από τα πιο ελκυστικά προγράμματα Χρυσής Βίζας πανευρωπαϊκά (ενδεικτικά, για την Κύπρο το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 300.00 ευρώ, για την Ισπανία και την Πορτογαλία 500.000 και για τη Μάλτα 650.000 ευρώ).




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates